zaterdag 31 augustus 2013

Een laatste VAKANTIE-TERUG-BLIK...


En dan als laatste dan maar gelijk een van de mooiste wandelingen die we mochten maken. Het betrof hier een overweldigd mooie wandeling in het OOSTENRIJKSE LECHDAL. De tocht startte in het dorpje achter de bouwmarkt; HINTERHORNBACH genaamd :-)

We wandelden door een schitterende VALLEI met om ons heen immens hoge muren van ALPEN. Deze tocht was niet echt zwaar omdat je heerlijk door het DAL wandelde. De doorkijkjes waren adembenemend en er waren zelfs WATERVALLEN te spotten.

Tijdens deze wandeling kwam je ook langs een soort van BOERDERIJ waar je ijskoude ALPENMELK kon drinken en een kom soep kon nuttigen. De BOERDERIJ lag aan de voet van de PETERSBERG. 

Er waren alleen behoorlijk wat mensen neergestreken, niet allemaal wandelaars hoor! Velen waren gewoon met een dikke 4-wiel-aandrijf-wagen gekomen. Dus wij genoten van ons eigen knapzakje op een eenzaam plekje even verderop. Zodoende lieten wij de VOET van PETERS maar even voor wat het was :-)

Wat  zo leuk was... Rondom deze BOERDERIJ liepen KIPPEN. En wij verbeelden ons toch echt dat we onze KIP TRUUS zagen lopen :-) Ze was net zo eigenwijs en had van die guitige groene oogjes. Ze deed niet anders dan weglopen, zoals het een echte TRUUS betaamd :-)      

In dit gebied zie je ook veel van die DROMERIGE BERGHUTTEN. O wat zag dat er vaak idyllisch uit. Alles is daar helemaal op de natuur gericht. Een leven in zo'n BERGHUT betekend terug naar de basis. Drinken uit de bergstroompjes en plassen op een heus composttoilet :-) Maar dan uiteraard met zo'n lieflijk hartje in de houten deur :-) Koken doen ze daar op een houtgestookt fornuis :-) Wij voelden ons daar behoorlijk THUIS. 

We hebben veel leuke creatieve ideeën opgedaan voor THUIS. Het is namelijk zo leerzaam om te ontdekken hoe men daar een simpel en natuurlijk leven weet in te richten. Uiteraard hebben wij de BERGSTROOMPJES ook heerlijk benut om uit te drinken, mmm... en om lekker op te frissen :-) 

Hier een impressie van de route:


Grotere kaart weergeven

En voor wie het leuk vindt, u kunt de wandeling ook via Google Earth
beleven: KLIK HIER

Nou lieve mensen... dat was het dan! Terug naar de GRONINGSE KLEI. We zwaaien de ALPEN vaarwel!

DANK dat jullie met ons mee wilden genieten!

LIEFS, Suzanne & Marcel