vrijdag 30 augustus 2013

Op GROTE HOOGTE...


Zo op de laatste dag van onze VAKANTIE denken wij met ontroering terug aan ons bezoek op de ZUGSPITZE. Ze is met recht de HOOGSTE BERG van ZUID-BEIEREN (Duitsland). Deze reus van een ALP is gelegen op de grens van DUITSLAND en OOSTENRIJK. Wij voelden ons de KONING te rijk dat we dit bijzondere plekje twee weken geleden mochten bezoeken.

We waren diep onder de indruk daar op haast 3000 METER HOOGTE. Het weer was overweldigend mooi en helder. En wij hadden zelfs de moed om een klein stukje af te dalen, we waren namelijk gekomen met een KABELBAAN. Dat kleine stukje afdalen gaf ons voor heel even de gelegenheid om samen, zonder andere toeristen, te genieten van dit machtig mooie stukje ALP en haar magnifieke uitzicht.

Het uitzicht deed onze ogen rijken van OOSTENRIJK tot ITALIË en zelfs verder aan toe. Wij voelden ons werkelijk waar als een KRUIMELTJE daar op die GROTE HOOGTE :-). Genietend van een broodje BRAADWORST, hoe kan het ook anders :-), hebben we deze indruk opgedaan voor het leven.

En hebben jullie ooit geweten dat je op 3000 meter hoogte koeienbellen kunt kopen en er mensen zijn die rood met witte stippen sjaaltjes om brokken steen binden :-)?
  
Met de schoenen in de sneeuw en de zon op ons gezicht was het een stukje GENIETEN met de GROTE G. Ook mochten we DANKBAAR omhoog kijken, want Hij is werkelijk de ALLERHOOGSTE! Daarbij vergeleken is deze BERG slechts een KRUIMELTJE :-) 

LIEFS, Suus & Marcel