donderdag 26 september 2013

BORLOTTI-bonen :-)


Eindelijk mocht het ervan komen, de BORLOTTI-BONEN konden worden geplukt, gepeld en geproefd! Wat een vreugd :-) 

Deze overheerlijke Italiaanse soort is een BOON die uiterst geschikt is om het drogen. Maar uiteraard ook om vers te eten. De vreugde was natuurlijk extra groot omdat het een BOON betreft die je niet vers in de winkels kunt verkrijgen. Hoe exclusief wil een mens het hebben :-)

Het uiterlijk van deze BOON is een plaatje. Zowel de SCHIL als de BOON binnenin zijn schitterend om te zien. In een heel jong stadium schijn je deze peulen ook als snijboon te kunnen eten. Eigenlijk is dat wel een beetje zonde, tenzij je er hele bergen van hebt. Ze zijn het wachten namelijk meer dan waard :-)

Onze Italiaanse BONEN komen dicht in de buurt bij de Hollandse KIEVIETSBONEN. Deze kun je gedroogd en wel soms vinden bij Albert Heyn en bij goed gesorteerde toko's.

De smaak van deze BORLOTTI-BONEN is echt uniek, zacht romig en licht nootachtig. Wij hebben zelden zo'n smakelijke BOON geproefd. We hebben dit speciale RAS op de kop getikt bij een ZAADHANDEL, het was slechts een klein zakje dure zaden. Maar ja... dat heb je ook wel wat :-)  

Allereerst hebben we KOSTELIJK GENOTEN van 1 maaltje, het tweede maaltje wordt gedroogd en volgend jaar gezaaid. Zo kunnen we ons kleine, een beetje zelfvoorzienende boeltje, draaiende houden. Hi Hi... regeren is vooruitzien. Dus staan we nu te watertanden bij de reeds DROGENDE BONEN :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel