maandag 30 september 2013

Met de GROETEN van TANTE GREET :-)Lieve mensen, dit WEEKEND hebben wij onze kans nog maar eens waar genomen en hebben een dagje heerlijk genoten in het Duitse OST-FRIESLAND; "GREETSIEL". Dit wonderschone HAVENPLAATSJE is in de zomer altijd overvol en druk. Maar op zo'n zomers herfstdagje in September is dit niet meer het geval. "GEZELLIG DRUK" is voor deze tijd van het jaar de juiste bewoording.

Het is een genoeglijk oud plaatsje met kleine oude straatjes. Ook de mooie oude panden stralen iets uit van de ZEE. Een sfeervolle HAVEN vol met kleurrijke VISSERSBOTEN maakt het geheel compleet. De winkels in GREETSIEL zijn ook anders dan anders. Kleine unieke winkeltjes vol met typische OST-FRIESE producten als THEE, kleding van SCHAPENWOL en onder andere producten van SCHAPENMELK vullen de kneuterige straatjes. De dijken aan het wad bij GREETSIEL en de dorpjes in het verlengde hiervan lopen namelijk vol met SCHAPEN :-)

Tja... op zo'n moment zou je nog slechts 1 ding wensen; zo'n gezellige TANTE wonend in het OST-FRIESE GREETSIEL waar je met grote regelmaat op de THEE zou kunnen gaan :-)

We hopen dat jullie deze laatste ZOMERSE DAGEN ook hebben mogen genieten van het ZONNETJE!

EEN FIJNE WEEK ALLEMAAL!

LIEFS, Suzanne & Marcel