dinsdag 24 september 2013

Plukken maar...


Momenteel genieten wij dagelijks van de rijkdom dat we  schaaltjes met BRAMEN kunnen plukken. Het is keer op keer weer een feestje om de schutting vol met BRAMENSCHEUTEN langs te gaan. Voor ons is iedere BRAAM een ware traktatie :-)

Omdat onze BRAMEN langzaam aan en niet allemaal tegelijk rijp zijn, gaan kleine porties schoongemaakt en wel in de vriezer. Alle kleine beetjes worden uiteindelijk een grote berg.

Naast de overbekende GELEI, JAM, SAP, SIROOP en TAART maken wij er hier ook SORBETIJS met WIJN van. Je kunt dit recept vinden op de volgende website:
 
http://koken.blogo.nl/2009/09/18/recept-artacucina-bramensorbet/

Dit recept komt van oorsprong uit het boek:
"ARTACUCINA 2" van WIEBKE VAN DER SCHEER & MAGRE MEYER. 

De website waar wij naar verwijzen is van KARIN LUITEN, zij is een culinair journaliste. Het betreft hier onder andere een RECENSIE van dit KOOKBOEK.

Het is met recht een heerlijk RECEPT, voor ons is het alleen iets te zoet. Wij nemen de SUIKER in mindering, dit is goed te doen trouwens. Ook hebben wij dit IJS gemaakt met CITROENMELISSE in plaats van basilicum. Dit heeft meer te maken met het feit dat wij heel veel CITROENMELISSE hebben en momenteel even geen basilicum.

BRAMENSORBET met CITROENMELISSE is een kostelijke COMBINATIE trouwens :-) Het is een heerlijk HERFSTTOETJE om een SOMBERE DAG om te buigen tot een BLIJDE DAG met een gouden randje :-)

LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel