vrijdag 27 september 2013

Schattig KAARTJE...Soms ontvang je per post, zo heerlijk ouderwets, een schattig KAARTJE met HERTJES. Een KAARTJE dat spreekt van een AANKONDIGING. Een stukje papier dat een reis heeft afgelegd om te vertellen dat er VISITE komt. Net als VROEGER...

Zodoende kwam er VISITE in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE deze week. Het was gezellig. De taart werd gebakken en de pudding werd gekookt :-) Zelfs het bosje verse bloemen uit eigen tuin op de keukentafel heeft zijn best gedaan om die ouderwetse gezelligheid te creëren. Het was genoeglijk, we hebben een goede tijd gehad!

Misschien was het vroeger zo gek nog niet... Dan wist je tenminste een week van te voren dat je gasten zou krijgen. Het stukje papier werd zorgvuldig beschreven en werd op tijd aan huis afgegeven. Want daar zorgde de postbeambte hoogst persoonlijk voor! Vervolgens werd er vol verwachting uitgezien naar dat wat komen zou.

Vandaag de dag heb je soms van die snelle mailtjes die in 1 druk op de knop alle rust en vrede weten te verstoren. Er is geen tijd meer voor het bakken van een taart, voor het koken van pudding en het plukken van bloemen.

We zijn uiteraard DANKBAAR voor deze kennis en techniek, want zie mij hier nu typen :-) Maar soms is het toch ook wel heel erg leuk, als het voor even, weer net als VROEGER is :-)

EEN FIJN WEEKEND ALLEMAAL!
LIEFS, Suzanne & Marcel