vrijdag 13 september 2013

Wie het BREED heeft laat het BREED HANGEN...Voor alle liefhebbers van GROTE GELDEN en KASTELEN wacht hier een bittere teleurstelling! Maar goed... nu de hamvraag waarom wij ons zo RIJK voelen? Weten jullie het al?

We zijn het land van de buurman maar weer eens op geschuifeld. Kaplaarzen aan, het is daar namelijk nogal drassig na al die stortbuien. We hebben zijn land zo'n beetje kaal geplukt :-) Alle VRUCHTEN die we tegenkwamen hebben we verzameld. Door de nattigheid en lagere temperaturen gaat alles hier snel achteruit.

Helaas zijn er dit jaar geen GROTE ORANJE POMPOENEN. De plantjes waren al opgegeten voordat ze van het levenslicht konden gaan genieten. We hebben wel een hele berg kleine soorten POMPOENEN. Deze kleinere soorten zijn trouwens veel beter te schillen en te verwerken. Die grote gevallen moesten we voorgaande jaren altijd slachten met de takkenzaag :-)  

Groeizaam weer is het ook niet meer, dus groter worden zullen de vruchten niet. Wegrotten... dat helaas wel. Dus leek het ons beter om ze in en om ons KLEINE GRONINGSE HUISJE te gaan stallen.

Een deel wordt direct heerlijk opgegeten, de rest wordt geweckt en ingevroren. Geweldig toch, wat een RIJKDOM al die COURGETTES en POMPOENEN!

LIEFS, Suzanne & Marcel
            
(op de plaatjes zien jullie een berg met courgettes :-) de pompoenen komen later nog eens in beeld)