woensdag 18 september 2013

WINTER-KLAAR maken...


Stukje bij beetje werken we hier in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE toe naar het WINTER-KLAAR krijgen van ons boeltje. We kunnen ons heel goed voorstellen dat als je een ietwat modernere huishouding draait je hier niet zo bij stil staat. Maar voor ons is dit een SEIZOEN, het afronden VAN en het toewerken NAAR...   

Ook wij hebben tijden gekend waarin we hier niet mee bezig waren. De C.V draaide wel en de boodschappen haalden we bij de supermarkt. De tuin had het formaat van een postzegel en de omgeving waarin we destijds woonden was meer gericht op de moderne snelle samenleving. 

Tot we besloten dat we ANDERE KEUZES wilden gaan maken. En tot we ontdekten dat juist dat andere ons zoveel voldoening wist te geven. Een pracht ontdekking trouwens, maar ook een gigantisch leerproces waar we nog dagelijks in leren!

Zodoende lagen er de afgelopen weken op ons plaatsje (tussen het KLEINE GRONINGSE HUISJE en de SCHUUR) bergen met HOUT. Iedere keer zaagden we weer een kluitje weg. Het waren de baby-boompjes die we zelf mochten rooien bij de buurman, weten jullie het nog? Er zijn al heel wat kluitjes verdwenen, en niet het in het riet hoor :-) In ons gezellige HOUTHOK!

Een deel van dit HOUT heeft al een behoorlijke tijd liggen wachten, en omdat het zo dun van stam is kunnen we er straks in de WINTER al plezier van hebben. Heerlijk hoor die tijd van VOORBEREIDING. Als het dan straks echt zover is zijn wij er helemaal klaar voor :-) Wij genieten echt van dit beetje meer ZELFVOORZIENENDE gerommel.

Hoe bereiden jullie je voor op de koudere seizoenen?


LIEVE GROETEN, Suzanne en Marcel