woensdag 23 oktober 2013

Onverwachte VERRASSING in de KAS :-)


In de KAS achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE wachtte ons vrij onverwachts een leuke VERRASSING :-) Aan de grote groene EIERPLANT (AUBERGINE) zaten laatst nog wat kleine vruchtjes. Wij hadden echt niet durven dromen dat die nog eens uit zouden groeien tot grote vruchten. De tijd van het jaar laat ons weten dat het uit is met de pret. Maar niks hoor...

Deze WONDERSCHONE PLANT zelf is trouwens ook het noemen waard. Ze is helemaal bedekt met zachte aaibare haartjes. Maar PAS OP; de stengel heeft stekelige stekels :-( De kleur van het blad varieert met het licht dat er op schijnt van lichtgroen tot diep olijfgroen. De zachte haartjes op de bladeren geven een satijnen gloed. Is het niet WONDERSCHOON?   
   
En plots hingen daar zowaar twee dikke grote glanzende AUBERGINES dapper te hangen. Ze waren rijp genoeg om te geplukt te worden. Wat een FEEST :-) Dit zijn trouwens de GROENE AUBERGINES met WITTE STIPPEN, zijn ze niet prachtig om te zien! Het zaad kochten wij begin dit jaar bij de Duitse Lidl voor 19 cent. Nou daar konden we natuurlijk geen buil aan vallen.

AUBERGINES zijn in de winkel altijd best prijzig, helemaal als je voor BIOLOGISCH wilt gaan. Dan is het toch extra leuk als ze, na een zomer lang vol verwachting wachten, daar dan toch ineens zijn :-)

En nu nog even puzzelen wat we daar VANDAAG van gaan maken :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel