vrijdag 4 oktober 2013

ROZENBOTTEL-PRODUCTIELIJN :-)


Zie hier wat kiekjes van onze ROZENBOTTELPRODUCTEN :-) Eerlijk is eerlijk... ROZENBOTTELS verwerken kost veel tijd. Maar als je het dan eenmaal klaar hebt en al die handgemaakte producten staan te schitteren in het zonnetje dan wordt een mens toch wel heel blij en gelukkig hoor!

Wat je hier ziet is 1 en al RECYCLE. Onder andere oude potjes en flesjes die opgespaard zijn door familie en collega's van manlief. De gezellige stukjes stof die de verschillende soorten dekseltjes verhullen zijn gescheurd uit een oud katoenen laken. De touwtjes die eromheen geknoopt zitten zijn van een rol bindtouw dat we gebruiken om onder andere tomaten en dergelijke op te binden. De ROZENBOTTELS zijn gratis, geplukt bij de buurman en in de natuur hier vlakbij. De kaartjes zijn gemaakt uit resten karton dat gebruikt is voor het maken van kerstkaarten.

Heerlijk is het toch... als je na dit alles samen te voegen een mooi ogend product hebt staan dat nog lekker smaakt ook! Naast JAM en SIROOP kwam er ook nog CHUTNEY.

De ROZENBOTTEL-CHUTNEY werd als volgt gemaakt:

BENODIGDHEDEN:

*500 gram ROZENBOTTELPUREE (gezeefd)
*500 gram witte KRISTALSUIKER
*250 milliliter APPELAZIJN
*3 tot 5 flinke snufjes zwarte PEPER
*3 flinke snufjes gemalen KRUIDNAGEL
*3 tot 5 theelepels KANEEL 

BEREIDING:

*Doe alle ingrediënten in een pan.
*Meng deze ingrediënten goed door elkaar.
*Breng het mengsel al roerend aan de kook.
*Laat het mengsel 3 minuten borrelen.
*Verwarm nog ongeveer 15-20 min. op zacht vuur en roer.
*Doe geen deksel op de pan!
*Giet het mengsel kokendheet in brandschone potjes.
*Zet ze enkele minuten op zijn kop.
*Dit gesloten product is tenminste 3 maanden houdbaar.
*Bewaar de potjes koel en in het donker.
*Verleng eventueel de houdbaarheid door wecken.
*Wecktijd: 30 minuten-90C
*Maak de chutney na openen binnen 2 weken op.
*Bewaar geopende chutney in de koelkast.

Wij wensen jullie allemaal een FIJN WEEKEND!
 
LIEVE GROETEN, Suzanne en Marcel