donderdag 17 oktober 2013

SAPFABRIEKJE weer in vol bedrijf :-)


Ja, het SAP-FABRIEKJE is weer in vol bedrijf. We kregen namelijk weer ZOETE BABYAPPELS van onze buurman. Deze APPELS zijn vanwege hun kleine formaat ongeschikt om iets anders van te maken dan SAP. Ook moet er een zure tegenhanger worden toegevoegd om de SAP smakelijk te krijgen. Zodoende speurden wij de buurt af of er nog iemand was die ons kon helpen aan onbespoten zure APPELS.

Een paar dorpen verderop kwamen wij in contact met een mevrouw die emmers vol met zure APPELS van haar buurvrouw had staan. De buurvrouw was overleden en zij hield de tuin bij van het te koop staande huisje. Voor een paar euro mochten we drie boodschappentassen vullen. Wat een rijkdom! Daar worden wij altijd weer blij van :-)

Naast zure APPELS waren er ook heerlijke zoetzure APPELS bij. Uitermate geschikt om zo te eten of om APPELTAART van te maken. Deze gele APPELS lijken op GOLDEN DELICIOUS, maar of ze dat ook zijn???   

Is er trouwens iets leuker om hoogst persoonlijk bij iemand zo'n handeltje af te halen? Het erf van deze mevrouw was gevuld met schattige KIPJES en een grote oude NOTENBOOM. Het had wel iets. Het kleine witte arbeidershuisje, net zo'n huisje als die van ons :-) lag helemaal in de GRONINGSE AKKERS verscholen. Zulke uitstapjes vinden wij altijd weer bijzonder, daar genieten we dan ook echt van!

LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel