donderdag 24 oktober 2013

Turkse WRAPS met AUBERGINE...


En toen werden die overheerlijke AUBERGINES verwerkt tot...
TURKSE WRAPS met AUBERGINEPUREE :-)
Ik haalde mijn inspiratie van de volgende website:
http://www.aubergine.nl/aubergine_nl/_rd/wrap-met-turkse-yoghurt
Hun bronvermelding komt van: Purple pride.

Zelf heb ik dit RECEPT behoorlijk aangepast en het 1 en ander toegevoegd,
NODIG voor 4 personen:

- 2 grote aubergines
- 500 gram rundergehakt

- 0,5 liter Turkse yoghurt
- 4 teentjes knoflook
- 5 tomaten
- 2 uien
- 1 verse Chilipeper
- Olijfolie
- Zeezout
- Paar takjes verse Peterselie

- Verse oregano
- Geraspte belegen kaas

- Geraspte Parmezaanse kaas
- Tomatenketchup
- 1 pak (volkoren-)wraps / of zelf maken

*Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
*Prik gaatjes in de aubergines en leg ze zo'n 30 minuten in de warme oven
*Haal de ietwat verschrompelde aubergines uit de oven en laat afkoelen
*Snij de aubergines door en lepel het vruchtvlees uit de schil
*Doe dit vruchtvlees in een schaaltje
*Pureer het vruchtvlees met een staafmixer fijn
*Zet de auberginepuree apart weg in een schaaltje 

*Doe de yoghurt in een schaaltje
*Knijp met de knoflookpers 2 teentjes knoflook uit boven de yoghurt
*Meng de knoflook door de yoghurt
*Snij de verse peterselie heel fijn
*Meng de peterselie door de yoghurt
*Zet de saus apart weg in een schaaltje  

*Snij kruisjes in de tomaten boven en onder
*Dompel deze tomaten even in kokend water
*Pel de vellen van de tomaten af
*Snij de tomaten in dobbelsteentjes
*Snij de verse oregano heel fijn
*Meng de oregano door de tomaten
*Zet het tomatenmengsel apart weg in een schaaltje

*Snij een verse Chilipeper fijn
*Knijp 2 tenen knoflook uit met de knoflookpers boven de gehakt
*Braad en rul de gehakt aan in olijfolie tot het gaar is
*Voeg halverwege de in stukjes gesneden peper toe en schep even om
*Voeg tegen het einde een snuf zeezout toe en schep even goed om
*Zet het gehaktmengsel apart weg in een schaaltje

*Snij de uien in dunne ringen
*Zet de uien apart weg in een schaaltje

*Zet alle schaaltje op een rij in de volgende volgorde:

1)Yoghurt
2)Gehakt
3)Tomaat
4)Auberginepuree
5)Uienringen

*Neem een wrap en bouw hem op in de volgorde die je hierboven ziet staan.
*Vouw de wrap dicht en leg hem in een licht invette ovenschaal
*Plaats de wraps tegen elkaar aan
*Smeer nog een beetje yoghurt bovenop de wraps
*Strooi wat Parmezaanse kaas op de wraps
*Strooi wat belegen kaas op de wraps
*Maak het geheel af met enkele dotjes ketchup op de wraps
*Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius)
*Houdt 15 tot 20 minuten aan

Het GENIETEN kan beginnen!

Op de foto's zien jullie de SCHAALTJES met ingrediënten voorbij komen. Van het nog ongepureerde AUBERBERGINEVRUCHTVLEES tot de UIENRINGEN aan toe. Persoonlijk heeft dit RECEPT mij veel plezier gegeven. Het resultaat smaakt niet alleen goed maar ziet er ook heel leuk uit!

LIEVE GROETEN, Suzanne en Marcel