woensdag 6 november 2013

(4) OLIE als inspiratiebron...


Vorige week hebben we een aantal keren geschreven over OLIE, misschien dat jullie het nog weten. Maar er is nog zoveel meer te vertellen over OLIE. Vandaar een vervolg, DEEL 4...

Kijk die schattige MUSJES eens genieten van de OLIEHOUDENDE ZONNEBLOEMZAADJES in onze tuin! Het is van tijd tot tijd hier gewoon FEEST, dan zitten er wel 10 MUSJES tegelijk op 1 bloemhoofdje :-) Allemaal met hetzelfde doel; hun buikjes te vullen met die heerlijke ZAADJES vol voedzame olie :-)

Deze MUSJES brengen ons vanmorgen bij een BIJZONDER BIJBELVERHAAL waarin de OLIE onder andere een HOOFDROL kreeg toegeschreven. Deze OLIE mocht ook gebruikt worden om zich mee te voeden door het te verwerken met meel. Lezen jullie mee?

1 KONINGEN 17 vers 10 t/m 16

10 Elia ging op weg naar Sarefat, en toen hij bij de stadspoort aankwam, zag hij een weduwe die bezig was hout te sprokkelen. Hij riep haar en vroeg of ze een kommetje water voor hem wilde halen, zodat hij zijn dorst kon lessen.

11 Terwijl ze wegliep om water te halen, riep hij haar na of ze ook een stuk brood voor hem wilde meenemen.

12 ‘Zo waar de HEER, uw God, leeft,’ antwoordde zij, ‘ik heb niets meer in voorraad, alleen een handjevol meel in de pot en een restje olijfolie in de kruik. Kijk, ik heb net een paar takken geraapt om iets te eten te maken voor mij en mijn zoon. Als dat op is, zullen we van honger sterven.’

13 Maar Elia zei: ‘Maak u niet ongerust. Doe wat u van plan was, maar bak van wat u in huis hebt eerst iets voor mij en kom me dat brengen. Daarna kunt u voor uzelf en uw zoon iets klaarmaken, 14 want dit zegt de HEER, de God van Israël: Tot op de dag dat ik weer regen op de aarde zal laten vallen, zal er meel in de pot zijn en zal de oliekruik niet leeg raken.’

15 De vrouw ging naar huis en deed wat Elia had gezegd. En ze hadden elke dag te eten, zij, Elia en haar familie.

16 Er was meel in de pot en de OLIEKRUIK raakte niet leeg, zoals de HEER bij monde van Elia had beloofd.

Dit is het verhaal van een ARME WEDUWE en het grote wonder dat onze HEMELSE VADER voor haar wilde doen. Haar OLIEKRUIKJE raakte niet leeg, omdat God voor haar zorgde. Wat een bemoediging ook in tijden van crisis voor ons. Soms weten we niet waar we uit zullen komen, het nieuws en de berichtgevingen zijn veelal zo somber. En dan is daar plots DIT VERHAAL. 

Een verhaal dat God wilde ZORGEN voor deze vrouw. Het KRUIKJE MET OLIE dat niet leeg raakte! Ook vandaag is God dezelfde, Hij wil voor ons zorgen. We hopen en bidden dat dit verhaal ook jou vandaag iets zal zeggen, dat het je mag bemoedigen waar je ook staat op dit moment!

LIEFS, Suzanne & Marcel