donderdag 28 november 2013

BAKPLEZIER met gedroogd WORTELPOEDER...


Enige tijd geleden schreven wij jullie over ons DROOGAPPARAAT. Omdat er nogal wat WORTELS van de moestuin kwamen werd er besloten een aantal WORTELS te DROGEN. Zo gezegd zo gedaan, de WORTELS zijn in plakjes gesneden en gedroogd.

Toch waren wij niet erg weg van de harte taaie gedroogde WORTELPLAKJES :-( Dus is er geprobeerd om iets te bedenken met die taaie gevallen. Tot ik (Suzanne) plots op het idee kwam om deze GEDROOGDE WORTELS te vermalen tot POEDER. Je kan GEDROOGDE WORTELS vermalen tot POEDER in een keukenmachine of met een koffiemolen (elektrisch/handmatig). Ik heb de GEDROOGDE WORTELS met de hand vermalen in onze oude koffiemolen :-)

Zodoende werden er vanmorgen heerlijke mini-cakejes gebakken met WORTELPOEDER. En wat denken jullie... Het is een groot succes kan ik wel verklappen :-) Zie hieronder de PLUSPUNTEN maar eens opgesomd...

1)De WORTELSMAAK is rijk vertegenwoordig in dit concentraat! 

2)Je hebt het probleem niet meer dat de GEVULDE CAKE te zwaar beladen is en daardoor niet meer zo luchtig wil worden. Dat had ik nogal eens met traditionele WORTELTJESCAKE. Hierin gebruik je namelijk verse WORTELRASP.

3)Wat ook leuk is maar minder van belang is dat de cake zo gezellig KLEURT door het POEDER. Hoe "natuurlijk" wil je de KLEURSTOF hebben :-)

4)WORTELPOEDER neemt weinig ruimte in. Dit in tegenstelling tot WECKPOTTEN met WORTELS.

5)De houdbaarheid is (mits droog bewaard) zeer lang.

6)Het kost geen energie meer om het product te bewaren. Als je WORTELS invriest zal er namelijk een vriezer draaiende moeten blijven.

7)WORTELPOEDER is voor meerdere doeleinden te gebruiken. We hopen hier nog eens meer iets te delen over dit smakelijke POEDERTJE :-)

Zo... Het is tijd voor een WORTELCAKEJE :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel