donderdag 7 november 2013

DROGEN maar...


Hingen er vorig jaar nog lijnen met APPELRINGEN boven ons FORNUIS te DROGEN, zijn we dan nu toch voor de TECHNIEK gevallen. Niet echt een keuze die jullie misschien van ons verwachten. Eerlijk is eerlijk, deze keuze werd ook niet zomaar gemaakt.

Wij zijn namelijk niet zo'n groot fan van ELEKTRISCHE APPARATEN. In een klein huisje staan ze veelal in de weg en is het eigenlijk allemaal wel echt nodig? Zo gebruiken wij bijvoorbeeld geen wasdroger, geen afwasmachine, geen keukenmachine, geen haardroger, geen elektrische tandenborstel, en in de winter zetten we koffie en thee op het brandende fornuis door daar het water op te koken en dit op te gieten :-)

Toch is er nu een heus ELEKTRISCH DROOGAPPARAAT gekomen, van het merk: "STOCKLI", type: "DORREX". En wel met de rede dat de berg met OOGST die wij aan het einde van het seizoen moeten verwerken te groot is om dit anders op te lossen.  Dan zou ons HELE HUISJE vol moeten hangen met lijnen. Daarnaast zou HET FORNUIS de hele dag moeten snorren aangezien het anders TE KOUD en TE VOCHTIG in huis wordt voor het droogproces. Vorig jaar leverde ons deze situatie behoorlijk wat beschimmelde producten op. Ook werden sommige VRUCHTEN te laat gedroogd door ruimtegebrek, was de boel al vergaan voordat we er hier aan toe kwamen om er iets mee te doen :-(

Dit probleem is nu opgelost, we hebben een degelijk APPARAAT aangeschaft die het DROOGWERK zonder enige moeite voor ons wil doen. Ook fijn te weten is dat dit een uiterst ZUINIG apparaat is, het verbruik is bijzonder laag.

Zie hier maar eens het resultaat van een middagje drogen :-) Een stel potten vol met overheerlijke APPELRINGEN van de ZOETE GRONINGSE KROON, een echte ouderwetse DROOGAPPEL. Gratis gekregen uit de BOOMGAARD van onze buurman. En nog beter... nu wordt er helemaal geen OOGST meer weggegooid :-)

LIEFS, Suzanne en Marcel