vrijdag 15 november 2013

DUITSE TAART met APPEL :-)


De KLASSIEKE HOLLANDSE APPELTAART kennen we allemaal wel... Maar onze Duitse buren kunnen er ook wat van hoor! Zij houden erg van ROMIGE APPELTAART. Dat wil zeggen, APPEL in pudding, APPEL in stijf geklopte slagroom enz.

Zo vonden wij laatst bij een Duitse supermarkt een enorm lekkere BAKMIX om zo'n romige TAART met APPEL zelf te maken. Helaas NIET BIOLOGISCH en met nog een klein minpuntje. Er zit namelijk een stofje in het bakpoeder die niet al te best is voor de gezondheid. De verdere ingrediënten zijn om te zoenen, helemaal hoe het een echt verantwoord Duits BAKSEL betaamd. In Duitsland zijn ze zich namelijk vele malen meer bewust van dit soort dingen dan in ons kikkerlandje.

Voor nu is het plan gerezen om zelf een degelijk exemplaar te maken ZONDER dit ondeugdelijke stofje, en het liefst met BIOLOGISCHE GRONDSTOFFEN. Jullie zullen er nog van horen :-)

Nog even een paar KIEKJES  van en rondom de ROMIGE DUITSE APPELTAART, die echt om te smullen is :-) Ondanks het verfoeide stofje...

Wordt ooit vervolgd :-)

LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel