donderdag 14 november 2013

Een gezellig Gronings uitstapje: "FRAEYLEMABORG" te "SLOCHTEREN"


Omdat er VISTE was in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE werd er een leuk uitstapje gemaakt naar een prachtige BORG. Groningen telt vele oude BORGEN. Het is geweldig leuk om deze te bezoeken. Van de ZESTIEN BORGEN die de provincie Groningen telt zijn helaas niet allen open voor publiek gesteld. Maar de FRAEYLEMABORG wel :-)

Zodoende gingen wij op pad richting SLOCHTEREN. En we kwamen voorzeker niet teleurgesteld thuis! Al eerder hadden wij de schitterende PARKTUIN in ENGELSE LANDSCHAPSSTIJL bezocht, maar nog nooit eerder de BORG vanbinnen bewonderd!

Eenmaal binnen was het een waar genoegen. Het bleek niet alleen groots te zijn, maar ook heel knus en gezellig. Dat verwacht je niet direct in zo'n immens gebouw. De vele kamers waren uiterst sfeervol ingericht met BIJZONDERE FAMILIESTUKKEN.

Terwijl de zon buiten overdadig scheen, wierp zij binnen haar gouden stralen op de OUDE KUNSTSCHATTEN. Dit warme zonlicht maakte het geheel nog mooier dan het al was.

We zagen buiten, nog voordat we het pand betraden, al turend door het OUDE GOLVENDE GLAS, een schitterende ANTIEKE LAMP  branden. Eenmaal binnen bleek DE LAMP  nog mooier dan wij eerder konden vermoeden. En toen wij het OUDE LANDGOED vaarwel zeiden zagen we in de verte achter 1 van de hoge ramen de BIJZONDERE LAMP nog branden :-) Vandaar dat DE LAMP zelve in dit blogje een bescheiden hoofdrol krijgt toegeschreven.

Er valt nog veel te schrijven over de geschiedenis en wat er allemaal te zien is. Misschien dat we dit stukje voor nu even onbekend moeten laten. Dan is er voor jullie nog een goede reden over om deze OVERWELDIGEND MOOIE BORG zelf eens met een bezoekje te vereren :-)

LANDGOED FRAEYLEMABORG
HOOFDWEG 30
9621 AL 
SLOCHTEREN

LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel