dinsdag 12 november 2013

Gezellig PEERTJES STOVEN :-)


Tussen alle bedrijven door worden er PEERTJES gestoofd hier in onze KLEINE GRONINGSE HUISJE. Een deel kon zelfs BUITEN geschild worden. Zittend op een stoel tussen de schuur en de schutting in. Want daar kun je zo lekker beschut uit de koude wind zitten. Van tijd tot tijd zelfs met een gouden HERFSTZONNETJE op het gezicht :-)

De SCHUURMUUR is inmiddels crème gesausd, daarom is het is hier zo heerlijk licht geworden. De PERENSCHILLEN liet ik de afgelopen dagen gewoon op de grond vallen, daar zijn onze KIPJES helemaal bezeten van. Ze zijn met name dol op de PITJES. Als jullie eens wisten hoeveel PITJES er al verorberd zijn door die kleine scharrelaars! Er moeten haast wel kleine PERENBOOMPJES in hun buikje groeien :-)

We kregen deze PEERTJES van onze buurman. Sommige PEERTJES waren heel klein. Die zijn geschild en in z'n geheel met steel gestoofd in (BIOLOGISCHE) RODE DRUIVENSAP + een deel van een vanillestokje en een kaneelstokje. En hoe het dan ruikt hier in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE :-) 

De smaak is bij gebruik van RODE DRUIVENSAP echt overheerlijk. Het doet zeker niet onder aan RODE WIJN. Als je een echte zoetekouw bent kun je nog wat SUIKER toevoegen. 

Het voordeel van het gebruiken van RODE DRUIVENSAP is dat je echt DIEPRODE STOOFPEERTJES krijgt. Sommige mensen nemen hier van die speciale gekleurde SUIKER voor. Helaas zit daar een E-nummer in die niet zo heel goed is voor je gezondheid.

De iets grotere PEREN zijn geschild, van HUISJE ontdaan en in stukjes gesneden. Vervolgens zijn ze ingemaakt op de sap in steriele weckpotten. Zo hebben we weer heerlijke GESTOOFDE PEERTJES op voorraad. Wat een vreugde! 

LIEVE GROETEN, Suzanne en Marcel