vrijdag 22 november 2013

Nieuwe THEEDOEKEN...


Ze zijn al heel wat jaartjes onderweg, onze oude THEEDOEKEN. En wat ons betreft mogen ze na vele trouwe dienstjaren met pensioen. De laatste tijd begon het op te vallen dat er hier en daar gaten invielen. Ook menig vlek bleek niet meer te verwijderen. Dus mocht het moment aanbreken dat deze oudjes, ooit met zoveel blij vooruitzicht opgespaard voor onze uitzet, het veld mochten ruimen.

Vervolgens kom je in de overpeinzingen; BIOLOGISCH verbouwde KATOEN zou beter zijn voor het milieu gezien de bestrijdingsmiddelen die worden ingezet tijdens het groeiproces. 

Ook van de GENETISCH GEMANIPULEERDE ZADEN (die een overdaad aan ziektevrije KATOEN kunnen voortbrengen) wordt je niet echt blij. We zagen hier eens een televisieprogramma over. Het ging erover hoe dit hele machtssysteem van GENETISCH GEMANIPULEERDE ZADEN in elkaar zit. Maar ja... wat moet je dan?

Uiterst verantwoorde THEEDOEKEN van BIOLOGISCH KATOEN liggen niet voor het oprapen, en de portemonnee laat het ook niet altijd toe. Terwijl de prachtige nieuwe THEEDOEKEN werden aangeschaft bij ACTION voor slechts 0,99 cent stuk, kwam er een licht schuldgevoel over ons. Hoe ver moet je gaan in BIOLOGISCH te willen zijn?

Iemand vertelde eens dat er tenminste 3 aardbollen nodig zouden zijn als de hele aarde BIOLOGISCH zouden willen leven. Dus is onze eindconclusie; wanneer het binnen ons bereik ligt zullen we het zeker doen. Als dat niet het geval is doen we het niet. Over nagedacht is er in ieder wel!

Terugkomend op de mooie nieuwe POMPDOEKEN; zijn ze niet schitterend! We zijn er echt heel bij mee. Eens kijken hoe lang deze THEEDOEKEN het vol gaan houden :-)

LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel