vrijdag 20 december 2013

Genieten van een KAAL MAISVELD...


Vandaag hadden wij het voorrecht om samen een heerlijke WANDELING te mogen maken. En wel in en rond het zonovergoten GRONINGSE LAND. We wandelden eigenlijk precies op de grens (Nederland - Duitsland). Onze voeten kruisten de landsgrenzen keer op keer.

Tot ons oog viel op een verlaten MAISVELD. Zelfs in deze tijd van het jaar zag dit veld er zo wonderlijk mooi uit. De gele stokjes keurig op rij kregen namelijk een gouden schittering in de laag schijnende winterzon. 

Maar ze vertelden ook het verhaal van een zonnige zomer met grote groene wuivende pluimen. Met in het hart een kostbare gele schat verstopt. Tussen de dorre stokjes lagen nog wat van die gele schatten :-) Deze verdwaalde MAISKOLVEN mogen nu dienen als wintervoedsel voor wilde duiven en ander gedierte.

Terwijl wij onder het genot van dat lieflijke zonnetje heerlijk wandelden hoorden we de duiven op het veld en in de bomen daar omheen zacht koeren. Voor ons zijn dit soort momenten kostbaar, ze maken ons dubbel dankbaar.

Want soms kun je in de meest eenvoudige dingen plots Zijn grootheid dubbel en dwars zien schitteren. We moesten een beetje grinniken... want huizen vol met SCHITTERENDE KERSTVERSIERING kunnen soms niet bewerken wat wij hier voelden :-)

Ervaren jullie al iets vanbinnen dat naar het GROTE WONDER van KERST verwijst? Een twinkeling, een schittering, een diep verlangen om dit jaar eens echt DICHTERBIJ te komen?

De HERDERS in de velden gingen lang geleden ook vol verwachting op pad om DICHTERBIJ te komen bij dat WONDERLIJKE van wat hen door een engel was verteld. De engel die hen deze blijde boodschap bracht schitterde en straalde. Deze engel was namelijk vol van de heerlijkheid van God! Lees hieronder maar eens wat dit alles teweeg bracht...  

LUCAS 2 vers 16 t/m 20
16 En zij gingen met haast en vonden Maria en Jozef, en het Kindje liggend in de kribbe. 

17 Toen zij Het gezien hadden, maakten zij overal het woord bekend dat hun over dit Kind verteld was.

18 En allen die het hoorden, verwonderden zich over wat door de herders tegen hen gezegd werd. 

19 Maar Maria bewaarde al deze woorden en overlegde die in haar hart. 

20 En de herders keerden terug en zij verheerlijkten en loofden God om alles wat zij gehoord en gezien hadden, zoals tot hen gesproken was.

LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel