donderdag 5 december 2013

Gezellig BAKKEN ten tijde van STORM...


Terwijl de STORM om ons KLEINE GRONINGSE HUISJE giert wordt er hier gezellig gebakken. Het leuke ADVENT-BAKBOEKJE van het Duitse blad LANDIDEE ligt opengeslagen op een overheerlijk smulrecept. Dit voorschrift doet denken aan de welbekende "macarons" uit Frankrijk. Alleen heeft deze variant geen vulling. Ook die koekjes zijn hier trouwens nog nooit gebakken dus is het voor ons sowieso nieuw :-)

DUITSE AMANDEL-CHOCOLADE-SCHUIMKOEKJES
BENODIGDHEDEN:

250 gram fijne kristalsuiker
125 gram fijn gemalen amandelen
30 gram cacao
4 eiwitten
2 theelepels citroensap
bakouwels/eetbaar papier

BEREIDINGSWIJZE:

-Verwarm de (elektrische) oven voor op 140 graden Celsius
-Neem een schone mengkom
-Split hierboven de eieren
-Laat de eiwitten in de mengkom vallen
-Voeg citroensap toe aan de eiwitten
-Klop met een mixer de eiwitten tot stijve sneeuwpieken
-Als je de mengkom op z'n kop kan houden en er valt niets uit is het stijf genoeg :-)
-Voeg deel voor deel de suiker toe 
-Meng de suiker door het stijve eiwit tot een glanzende massa ontstaat
-Weeg cacao en gemalen amandelen af in een tweede mengkom
-Meng deze twee componenten goed door elkaar
-Meng dit mengsel deel voor deel door het eiwitmengsel
-Leg bakouwels op een bakplaat 
-Neem een eetlepel en plaats bolletjes mengsel op de bakouwels
-Doe de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven
-Neem een pollepel en doe deze tussen de ovendeur
-Laat het geheel 25 minuten bakken
-Na het bakken goed af laten koelen op een taartrooster

SMULLEN MAAR :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel