donderdag 19 december 2013

Met de neus in de KERST-KRUIDENBOTER...Omdat er hier in de KEUKEN nog een aantal zielige KRUIDENPLANTJES stonden, half kaal geknipt enzo :-) Jullie zullen dit misschien wel herkennen... Besloot ik hier lekker VERSE KRUIDENBOTER van te maken. Het is een kinderlijk eenvoudig klusje, dus knap is het zeker niet. Maar heel misschien hebben jullie ook wel van die zieltjes staan die net te weinig bieden om een heel gerecht mee te KRUIDEN :-)

Dus neem je op zo'n 100 gram smakelijke ROOMBOTER die goed op kamertemperatuur is; een uitgeperste teen knoflook, een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, een flinke snuf zeezout, een klein theelepeltje citroensap en knip op gevoel wat VERSE KRUIDEN (bieslook, peterselie enz) fijn. Prak de BOTER met een vork fijn en meng al de ingrediënten door de BOTER. Je kan deze KRUIDENBOTER tenminste een week in de koelkast  bewaren.

Deze KRUIDENBOTER is voorzeker 10 x lekkerder dan uit zo'n bakje van de fabriek die je bij de SUPERMARKT koopt. En gegarandeerd E-nummer vrij! Let op dat je de KRUIDENBOTER voor het serveren een aantal uur op KAMERTEMPERATUUR laat komen. Dan smeert het een stuk beter :-)

Wat ook leuk is voor de KERSTDAGEN... Dat je deze KRUIDENBOTER in een uitsteekvorm voor koekjes (bijvoorbeeld een STER) smeer als je de BOTER  net gemaakt hebt. Bewaar de vorm + boter  in de koelkast. Hier wordt de BOTER weer goed hard. Druk de BOTER een aantal uur voor het serveren uit de vorm. Het resultaat is een prachtige KRUIDENBOTER-STER :-) Of laat het gewoon in de STER zitten, je kan hier namelijk ook heel gemakkelijk uit smeren.

Iedereen een fijne VOORBEREIDING gewenst voor het KERSTFEEST!

LIEFS, Suzanne & Marcel