maandag 29 april 2013

How great Thou Art...1) O Lord my God! When I in awesome wonder
Consider all the works Thy Hands have made;
I see the stars, I hear the rolling thunder,
Thy power throughout the universe displayed:


Then sings my soul, my Saviour God, to Thee,
How great Thou art! How great Thou art!
Then sings my soul, my Saviour God, to Thee,
How great Thou art! How great Thou art!


2) When through the woods and forest glades I wander
And hear the birds sing sweetly in the trees;
When I look down from lofty mountain grandeur,
And see the brook, and feel the gentle breeze:


Then sings my soul, my Saviour God, to Thee,
How great Thou art! How great Thou art!
Then sings my soul, my Saviour God, to Thee,
How great Thou art! How great Thou art!


3) And when I think that God, His Son not sparing,
Sent Him to die - I scarce can take it in:
That on the Cross, my burden gladly bearing,
He bled and died to take away my sin:


  


Then sings my soul, my Saviour God, to Thee,
How great Thou art! How great Thou art!
Then sings my soul, my Saviour God, to Thee,
How great Thou art! How great Thou art!


4) When Christ shall come with shout of acclamation
And take me home - what joy shall fill my heart!
Then shall I bow in humble adoration,
And there proclaim, my God how great Thou art!


Then sings my soul, my Saviour God, to Thee,
How great Thou art! How great Thou art!
Then sings my soul, my Saviour God, to Thee,
How great Thou art! How great Thou art!


How Great Thou Art - Hymn History
Although this beautiful hymn is often associated with the crusades of Billy Graham, it originated in nineteenth-century Europe. In 1886, Swedish pastor Carl Boberg was caught in a sudden thunderstorm while visiting a beautiful country estate. As the storm passed, giving way to the sweet sunlight, Boberg composed the nine original stanzas of this hymn.

In time the hymn was translated into German and Russian. It was noticed by a British missionary who was serving  in the Ukraine. That missionary, Stuart K. Hine, often sang the song with his wife as they ministered there. Later they translated three stanzas into English from the Russian and Hine himself added a fourth... and the rest is Christian Music History...

Een prachtige lied dat onder andere ZIJN SCHEPPING zo geweldig mooi bezingt! Gisteren moesten wij eraan denken toen we een zonnige-zondagmiddag-wandeling maakten. Wat is het toch GENIETEN als je DE CREATOR achter al dit ontroerend mooie werk mag ontdekken, mag eren, mag loven en prijzen en werkelijk mag zien!

We wensen jullie allemaal een rijk gezegende nieuwe week toe!

LIEFS, Suzanne & Marceldinsdag 23 april 2013

VISITE in het KLEINE GRONINGSE HUISJE...


Deze WEEK hebben wij VISITE in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE. En bij VISITE hoort een lekker TAARTJE :-) Maar ook een rijk gedekte tafel met knisperend wit linnengoed en veel lekkers!

Het TAARTJE was alleen cosmetisch gezien niet helemaal zoals het hoort. Het taartje stortte namelijk in! Hi Hi... maar niet getreurd, de smaak is er niet minder om :-)

Spoedig hopen wij verslag te doen van ons WEEKJE VISITE... Want er gebeurd een hoop in en rondom ons KLEINE GRONINGSE HUISJE!

LIEVE GROETEN, Suus & Marcel 


zondag 21 april 2013

De LIEFDE van GOD...Deze indrukwekkende TITEL klonk ons vanmorgen helder en lieflijk in de oren. Ze mocht tijdens de SAMENKOMST in onze KERK (E.G. Immanuel * Winschoten*) de rode draad zijn die door de PREEK werd verweven. Mooi is dat... want als je werkelijk gaat ontdekken hoe groot Zijn LIEFDE is... schieten woorden tekort en raak je diep onder de indruk. Lees maar eens met ons mee in de BIJBEL, daar vindt je de kenmerken van ZIJN LIEFDE.

1 Korintiërs 13:4 t/m 8a  
De liefde is geduldig,
zij is vriendelijk,
de liefde is niet jaloers,
de liefde pronkt niet,
zij doet niet gewichtig,
zij handelt niet ongepast,
zij zoekt niet haar eigen belang,
zij wordt niet verbitterd,
zijn denkt geen kwaad,
zij verblijd zich niet over de ongerechtigheid,
maar verheugd zich over de waarheid,
zij bedekt alle dingen,
zij gelooft alle dingen,
zij hoopt alle dingen,
zij verdraagt alle dingen.
De liefde vergaat nooit.

En weet je wat het meest bijzonder is? Als jij je uitstrekt naar HEM wil HIJ je helpen om meer en meer op HEM te gaan lijken. Dan mogen deze bijzondere kenmerken ook verweven worden met jouw leven en als een rode draad er doorheen gaan lopen.

Na deze mooie PREEK ontdekten we dat het buiten prima wandelweer was geworden. Dus hebben wij een prachtige WANDELING gemaakt net over de grens. De wandeling voerde ons langs de rivier de EMS door groene weiden en steile dijkjes vol met grappige SCHAAPJES. Het was GENIETEN geblazen en een goed moment om deze woorden nog eens te overdenken. Genoeg stof om de nieuwe week weer op te starten :-)

Een RIJK GEZEGENDE WEEK allemaal!

LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel            donderdag 18 april 2013

LAPJE GROND van de buurman...Vandaag nemen wij jullie even mee naar het LAPJE GROND van de buurman. Zoals velen van jullie wel weten tuinieren wij niet alleen achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE. Hier schuin tegenover achter onze overburen ligt een stuk land dat in bezit is van onze buurman. Een deel daarvan mogen wij gebruiken voor het grotere werk. Denk aan aardappels, bieten, pompoenen, stokbonen enz.

Maar zo ver is het nog lange niet, nog lange niet... :-) Het is hier nog vrij kaal, maar er is al wel een berg met werk verzet. Zo is het stuk grond met een handploeg (op diesel) in grove stukken gehakt. Het is een soort brommertje waar je achter moet lopen, en vooral moet bijsturen. Dit is een zwaar klusje omdat het hier best DIKKE KLEIGROND betreft. Na afloop heb je GROTE SPIERBALLEN, dat zeker!

Vervolgens is er een lading PAARDENMEST overheen gegaan. We hebben dit met kruiwagens vol in het midden gestort en daarna met een hark verspreid. Nu staat er met ditzelfde machientje nog een FREESBEURT op de agenda. Dan is het LAPJE GROND van de buurman er helemaal klaar voor!

Vorig jaar had de buurman nog een ploeg en een frees die hij achter zijn trekker kon monteren om deze klus te klaren. Maar deze grote ijzeren gevaartes heeft hij verkocht. Vandaar dat het nu op deze manier gedaan wordt. Met de hand omspitten zou in dit geval echt niet gaan. De lap grond is te groot en de KLEI is te zwaar.

Wij zijn onze lieve buurman nog altijd heel DANKBAAR dat wij gebruik mogen maken van zijn grond en de benodigde machines!

In de berm rondom de toekomstige MOESTUIN staat al SPEENKRUID te bloeien. Wat een FEEST! Schitterende kleine gele bloempjes vrolijken de boel gezellig op. Het is hier echt weer als vanouds "GENIETEN" geblazen, en daar tussendoor "SPIERBALLEN KWEKEN" :-) Met veel plezier, dat dan weer wel :-)

Een LIEVE GROET, Suus & Marcel

HOOGLIED 2 vers 12
De bloemen laten zich zien op het land, de zangtijd is aangebroken, het koeren van de tortelduif wordt in ons land gehoord.dinsdag 16 april 2013

LIEVE OOGJES...Wij hebben tegenwoordig een soort van VASTE HUISMEREL in onze tuin :-) Met LIEVE OOGJES kijkt hij ons dagelijks aan. In de vroege morgen en late avond verrast hij ons met de mooiste concerten. Het liefst op de nok van ons kleine Groningse huisje laat hij ons zijn zangkunsten horen. Melodieus en warm, helder en zuiver klinkt zijn lied.

Al snel kreeg dit lieve beestje een naam; "HARRY DE HUISMEREL". Hi Hi... Totdat HARRY op een dag bedacht om al hippend tussen onze TUINBONEN te vertoeven. Niet dat het daarbij bleef, want HARRY vond het ook nodig om er dagelijks een paar omver te pikken :-( Dus wat doe je dan? HARRY voorgoed verjagen uit onze tuin was geen optie, dus kreeg het bedje met TUINBONEN slingers van klapperend plastic om zich heen gedrapeerd. En het werkt! HARRY is niet meer gesignaleerd tussen de TUINBONEN :-) Gelukkig zit hij nog wel dagelijks op ons dak te zingen, dat nog wel :-)

Alleen nu rijst bij ons de vraag WAAROM onze vriend die TUINBONEN omver pikte want opeten deed hij ze ook niet. Misschien weten jullie het???

LIEFS, Suzanne & Marcel