vrijdag 28 juni 2013

Werken op HET LAND...There is always the danger that we may just do the work for the sake of the work.
This is where the respect and the love and the devotion come in,
that we do it to God,
to Christ,
and that's why we try to do it as beautifully as possible
Mother Teresa

Gisteren en eergisteren is er hard gewerkt op HET LAND van de buurman. Het land waar wij nog altijd zo DANKBAAR gebruik van mogen maken. En reken maar dat daar een hoop werk te verzetten is.

Vandaag even geen plaatjes van HET HELE LAND / OVERZICHT. Als jullie dat zouden zien schrikken jullie je een hoedje :-) Na de vele regen die is gevallen (en van tijd tot tijd nog valt) groeit het ONKRUID harder als KOOL! En de KOOL iets minders zegmaar... Zelfs de WORTELTJES waren niet meer te vinden, ze waren overgenomen door een massa indringers. Bij deze wat plaatjes van hoe de WORTELTJES werden bevrijd van een berg met ONKRUID :-)

Tussen de groene zee van AARDAPPELLOOF staan enkele verdwaalde LUPINES, wat zijn ze mooi! Ze fleuren het AARDAPPELVELD helemaal op. En plots zijn er ook ineens bloemen aan de OOST-INDISCHE KERS, zou het nu dan echt ZOMER gaan worden?

Terwijl het ONKRUID werd getrokken zat er een schattig VOGELTJE zo helder te ZINGEN op de composthoop. Dit KLEINE VOGELTJE deed mij (Suzanne) beseffen dat we al ons dagelijks werk mogen doen vol dankbaarheid!

En al wat gij doet met woord of werk, doet het alles in de naam des Heren Jezus, God, de Vader, dankende door Hem!
KOLOSSENZEN 3:17
  
LIEVE GROETEN, Suzanne & Marcel

donderdag 27 juni 2013

KIPPENGELUK :-)Tal van heerlijke LUIE ZOMERSE ZANDBADJES nemen onze gevederde vrienden maar wat graag! En het is zooo leuk om te zien :-) Met half dicht geknepen oogjes GENIETEN ze met volle teugen, het liefst met z'n allen op een kluitje. Na een hoop draaien, gefladder, gekrioel en schuiven wordt er vervolgens drastisch gepoetst en zijn ze weer als herboren :-)

We wilden jullie zomaar even mee laten GENIETEN :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel 

woensdag 26 juni 2013

Aan de POLENTA..."EEN GOEDE RAAD IS VOORRAAD" 
Roept men weleens... En zo is het maar net :-) Dus werd DE VOORRAAD eens drastisch doorgenomen. Ook de WECKPOTTEN werden aandachtig bekeken, of alle dekseltjes nog dicht zitten. Vorige week aten we nog PRUIMENMOES van juli 2011, en we werden niet eens ziek :-) Het idee hè... maar dat is nu juist het geweldige voordeel van WECKEN! In theorie is het eeuwig houdbaar, maar in de praktijk gaan de rubberen ringen niet langer dan een jaar of tien mee.

Plots viel het oog van deze HUISVROUW op een zak "POLENTA" (mais-griesmeel). Een dik half jaar geleden kwam manlief daar eens mee aanzetten. Hij was gevallen voor de romig uitziende gele balletjes, of ik daar misschien van die puree van kon maken. Alleen had ik er nooit meer aan gedacht!

Dus werd het de hoogste tijd om de POLENTA te verwerken. Ik bakte iets wat tussen BROOD en CAKE inzit.

http://www.kokenmetkarin.nl/bij/maisbrood.html

Het hierboven beschreven recept is een uiterst bruikbaar recept. Ik maakte direct twee CAKE-ACHTIGE BRODEN.  Een naturel exemplaar en 1 met Italiaanse kruiden. Ik verving trouwens de MELK in dit recept door BIOLOGISCHE SOJAMELK met vanillesmaak, in verband met een allergie van manlief. Dit product kopen wij bij de Edeka-supermarkt in Duitsland. Deze sojadrank is veel goedkoper dan die in Nederland wordt verkocht. En de zachte vanillesmaak deed dit baksel bijzonder wel smaken!

Laatst las ik op de leuke website van ANNEMIEKE er ook al eens over. Ook toen raakte ik al enthousiast, niet wetend dat de POLENTA thuis al gewoon op de plank lag :-)

http://eigenwijslandelijkgeinspireerd.blogspot.nl/2013/06/veel-van-alles-of-van-alles-wat.html

Wat is het toch heerlijk om zo lekker HUISELIJK bezig te zijn! En de geur die uit de oven kwam... Heerlijk, alleen daarvoor zou je het al doen.

Enkele maanden geleden zagen wij via de Engelse televisie nog een schitterende documentaire over onder andere POLENTA. De kleine gele balletjes werden vroeger op het arme Italiaanse platteland veel gegeten. Het is een bijzonder voedzaam product en kon daar dus veel hongerige maagjes vullen. Maar ook bij volken op de prairie werd POLENTA verwerkt. Men bakte daar een zelfde soort BROODKOEKEN als hierboven in de recepten van KARIN en ANNEMIEKE beschreven. Deze KOEKEN hoeven namelijk niet te rijzen en zijn snel gemaakt. Ideaal voor een trekkend volkje!

Enfin... terug naar onze PRAIRIE en weer aan het werk op onze eigen HOMESTEAD :-)
Met PIOENROZEN uit de tuin van de buurman, wat wil een mens nog meer :-)
  
Een GEZEGENDE DAG allemaal!
Een LIEVE GROET, Suus & Marcel

maandag 24 juni 2013

Het begint op te drogen...Ja... de REGEN trekt langzaamaan weg, en de HOOSBUIEN zijn verleden tijd geworden? Dus begint het BUITENLEVEN weer te kriebelen. Tussen het werken door in en om ons KLEINE GRONINGSE HUISJE smullen we heerlijk van de ZOETE MELOEN die we van het weekend kochten. Zo'n enorme vrucht heb je immers niet zomaar koud gemaakt :-)

Ondertussen dromen we van EIGEN MELOENEN. In de kas hier achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE zijn twee (baby-) WATERMELOENPLANTEN opgekweekt. Voor nu is het wachten op vruchten. Dat zal nog wel even gaan duren, en gaan ze überhaupt wel vrucht dragen?

Allereerst hebben deze STEKJES vooral veel tijd en warmte nodig. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen hoor! En dromen ondertussen heerlijk verder van zo'n klein stalletje aan de kant van de weg met massa's MELOENEN te koop :-) 

Zo weer snel verder aan het werk...
LIEVE GROETEN, Suus & Marcel
zondag 23 juni 2013

ZOMER in het hoofd...


Wat hebben we er lang naar uit gekeken: "ZOMER". Eindelijk is het dan zover. En ja... dan zit het zomaar in je hoofd :-) 

Dan DROOM je van zwoele ZOMERSE ATMOSFEREN, zoete ZOMERVRUCHTEN, dagen vol met GOUDEN ZONLICHT, koud knisperend SORBETIJS dat al gesmolten is nog voordat je het in je mond stopt en ga zo maar door...

Maar wat doe je als het ZOMER is, de HEMELSLUIZEN staan voor dagen open en de ZOMERSE DROMEN vallen een beetje in het water?

Het antwoord is eenvoudig: koop een DIKKE BIO-MELOEN (uit Spanje, en dat voor 85 eurocent!) en zo'n romantisch landelijk magazine van de Duitse buren vol met ZOMERZOETHEID. Voor je het weet zit de ZOMER weer in je hoofd en ben je reuzeblij :-)

Hi Hi... wees niet bang we zijn vrolijk hier in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE hoor! Alleen is het hier zo nu en dan wel behoorlijk nat. Zelfs IN het KLEINE HUISJE sloeg de wind met een pittige bui onder de pannen en waren niet alleen de pannetjes buiten nat. We kunnen er gelukkig om lachen. We weten inmiddels WAAR dit soort nattigheid bij extreem weer heel soms naar binnen slaat. Daar staan nu gezellig een stel PANNEN te wachten op nog meer HEMELWATER? Wie zal het zeggen... 

Wij zitten gewoon gezellig met de neus in het MOOIE BOEKJE, nemen een hap van de ZOETE MELOEN en vieren ZOMER :-)

LIEVE ZOMERSE GROETEN, Suzanne & Marcel