maandag 20 januari 2014

BOERENSCHUREN op het Duitse platteland...


Het afgelopen WEEKEND maakten manlief en ik een kleine wandeling op het DUITSE PLATTELAND. We kunnen daar altijd enorm van genieten. Al was het dit keer snijdend koud en wat nevelig. Echt weer om door en door koud van te worden. We probeerden het echt... maar haakten op den duur toch af :-(

Ondanks het waterkoude gevoel viel ons oog toch nog op iets waar ons hart altijd weer sneller van gaat kloppen. Oude BOERENSCHUREN... Misschien heel gek, maar die vinden wij altijd reuze interessant. In gedachte zie ik ons de schuur al omtoveren tot een lieflijk stulpje. Met een rokend schoorsteentje van het warme FORNUIS dat altijd brand. En daarop dampende pannen met lekkers en in het oventje een kostelijke taart :-) Tja... op de kale vlakten hebt je zo'n WARM FORNUIS toch echt wel nodig hoor :-) Dat besef je je pas weer als je er even middenin denkt te gaan wandelen.

In ENGELAND zie je veel OMGEBOUWDE SCHUREN tot woonhuis op het verlaten BOERENLAND. Dat noemen ze een "BARN-CONVERSION" Wij kijken wel eens naar van die Engelse programma's waarin dit wordt gevolgd van a tot z. 

Nou lieve mensen... Terug naar ons eigen KLEINE GRONINGSE HUISJE :-) We wensen jullie allemaal een RIJK GEZEGENDE WEEK! 

LIEFS, Suzanne & Marcel