vrijdag 10 januari 2014

Een kijkje in en rondom ons FORNUIS...


Deze WINTER hebben we nog weinig geschreven over ons FORNUIS. Omdat dit FORNUIS een belangrijk deel is van ons leven hier krijgen jullie vandaag een kijkje in en rondom onze KOOKKACHEL :-)

Gisterenmiddag werd het FORNUIS bijtijds aangestoken aangezien er een huisgemaakte PIZZA in bereid zou worden. Voor het bakken van PIZZA'S heb je een HOGE TEMPERATUUR nodig. Voordat je die hebt bereikt gaat er toch wel dik een uur overheen. Maar dat is niet erg, want naast erop KOKEN en in BAKKEN verwarmt dit FORNUIS ook ons kleine voorhuis.

PIEP ZEI DE MUIS IN HET VOORHUIS!!!

Zeggen we hier altijd lachend :-)
En muizen hebben we hier op het GRONINGSE PLATTELAND ook genoeg. Gelukkig blijven ze tot nu toe wel buiten de deur. In de schuur is dit een ander verhaal...

Voor de liefhebbers van BETAALBARE FORNUIZEN...
Dit FORNUIS is van het merk LA NORDICA type ROSETTA. Wij hebben deze KOOKACHEL destijds in Duitsland aangeschaft. Voor een prijsindicatie moet je rekenen tussen de 1150 en 1420 euro.

Als je ons FORNUIS vergelijkt met merken als AGA en RAYBURN is onze ROSETTA echt niet duur. Vergelijkbare FORNUIZEN van de hierboven genoemde merken beginnen zo'n beetje bij 4000 euro, dit kan oplopen tot wel 10.000 euro.

Wij hebben ons FORNUIS er al dik uit, aangezien we tot vandaag de dag nog altijd gratis hout hebben kunnen bemachtigen. Hierdoor kunnen we jaarlijks heel veel geld besparen op onze energierekening. Ook het verbruik van gas is enorm gedaald, voorheen werd er namelijk alleen op gas gekookt. Dankzij onze ROSETTA gebruiken we onze warmte nu dus dubbel en dwars :-)

Neem gerust nog even een WARM KIJKJE hierbeneden. Binnenkort zal ik (Suzanne) proberen een stukje van mijn kennis te delen over het KOKEN op een HOUTGESTOOKT FORNUIS.   

EEN GEZEGEND WEEKEND ALLEMAAL!

LIEVE GROETEN, Suzanne en Marcel