donderdag 9 januari 2014

KOKEN met Karin wordt FEEST met Karin...



Om het NIEUWE KOOKBOEK (zie vorig bericht) in te weiden en te VIEREN is er een heerlijke BOTERKOEK gebakken. Tijdens het bakken vulde de keuken zich met een heerlijke geur. O lieve mensen... zo heerlijk! En toen wisten we nog niet eens dat deze BOTERKOEK van Karin zo lekker zou zijn :-)

Dit is een echte ouderwetse BOTERKOEK, zonder schadelijke toevoegingen en zo puur van smaak. Vooral de GEMBER en SINAASAPPELRASP maken deze koek heel speciaal. Uiteraard moet je dit soort baksels niet iedere dag eten :-) Maar zo af en toe, en dit soort lekkernijen kun je met een gerust hart uitdelen in de buurt. Daar kan toch geen mens "NEE" op zeggen. Dus Karin Luiten... DANKJEWEL voor je geweldige KOOKBOEK. Het is wederom weer genieten met de grote G :-)

We willen dit BOTERKOEKRECEPT graag met jullie delen om zo haar KOOKBOEK te promoten. Uiteraard mogen we natuurlijk niet al haar recepten delen op het wereld-wijde-web. Dit zou haar pracht boek schaden, en dat willen we natuurlijk niet.

BOTERKOEK MET GEMBER & SINAASAPPEL
KOKEN MET KARIN ZONDER PAKJES & ZAKJES 2
KARIN LUITEN

NODIG:
*175 gram zachte roomboter (let op: geen margarine)

*150 gram witte basterdsuiker

*200 gram bloem

*1 losgeklopt ei

*1 sinaasappel (alleen rasp)

*10 bolletjes stemgember

*snufje zout

*boter en bloem voor invetten

*vorm (liefs met schuifje erin)

ZO GA JE TE WERK:
*Verwarm oven voor op 160 C

*Vet vorm in met boter (diameter 24 cm)

*Bepoeder vorm met wat bloem

*Meng in kom gezeefde bloem met suiker en snuf zout

*Doe zachte boter erbij + helft losgeklopt ei

*Rasp schil sinaasappel erboven

*Hak gemberbolletjes fijn en doe er ook bij

*Prak met vork alles door elkaar

*Kneed met de hand deeg nog even goed door

*Vorm een bal van het deeg

*Druk bal uit in vorm

*Duw gelijkmatig uit in vorm

*Strijk bovenkant glad met kwast met overgebleven ei

*Bak in midden van oven in 20-25 min. lichtbruin en gaar

*Laat volledig afkoelen, dan pas snijden in puntjes

Mocht je het ook aandurven: GENIET ERVAN!!!

LIEFS, Suzanne & Marcel