dinsdag 7 januari 2014

NATUUR SNUIVEN (2) op de grote GRONINGSE AKKERS...


Niet ver bij ons KLEINE GRONINGSE HUISJE vandaan beginnen de grote GRONINGSE AKKERS. Ze brengen ons altijd weer onder de indruk, maken ons zelfs een beetje beduusd. Nog altijd raakt het ons dat hier STIL nog echt STIL is. 

In de dorpen eromheen kan het ook behoorlijk druk zijn hoor! Maar je kunt hier nog altijd ontsnappen aan het geraas van verkeer door die kostelijke AKKERS in te vluchten :-)

Het is een grote rijkdom dat ons land nog dit soort NATUUR mag kennen. Sommige AKKERS zijn hier zelfs terug gegeven aan de NATUUR. Anderen vullen zich op geleide van de seizoenen met oogst. 

Her en der zijn er kleine paadjes ontstaan die je naar harte lust kunt BEWANDELEN.Ook hebben we hier heel veel MOLENS.  Ze staan gewoon te staan midden in de leegte, omringt door velerlei aan AKKERSCHOON :-)

Zondagmiddag (na een fijne kerkdienst) grepen wij onze kans. We moesten gewoonweg nog even NATUUR SNUIVEN :-) Wat wil je ook met zo'n uitnodigende ZON! 

Het is alleen wel jammer dat er zoveel GAS uit dit gebied wordt gepompt :-( Niet iedereen is kennelijk zo met dit landschap en haar mensen begaan. We hopen natuurlijk dat er passende oplossingen zullen komen voor dit ernstige en verdrietige probleem.

En ook hier wil men aan het bouwen slaan. Verstilde AKKERS moeten plaats maken voor GROTE GEBOUWEN als een ZIEKENHUIS :-(

Soms zijn er van die momenten dat je er voor kiest om alles even los te laten en onbezorgd te genieten. Want veranderen kunnen wij deze ZORGEN immers niet. 

Nou lieve mensen, tot slot nog wat verstilde zondagmiddagplaatjes van het GRONINGSE LAND en haar schoonheid :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel