donderdag 30 januari 2014

Schildertje spelen :-)


Het kleine Z-vormige GANGETJE en de TRAP van ons KLEINE GRONINGSE HUISJE  konden inmiddels wel een goede opfrisbeurt gebruiken. Dus zijn de VERFKWASTEN weer opgezocht. Zo wordt de WINTERTIJD ook nog goed benut :-)

In de GANG hadden wij er een roomkleurige muurverf opzitten. Deze is inmiddels bijna vervangen door een GLIMMENDE ROOMKLEURIGE LAKLAAG. In de jaren 30 zag je dit ook vaak in huizen. Men verfde de onderrand van de GANG met dikke glanzende VERF. Op deze manier heb je de ideale bescherming en loop je dus aanzienlijk minder schade op dan met die kwetsbare matte muurverf.

Wij hadden inmiddels heel wat strepen en vuile vegen op de muur staan, dus werd het de hoogste tijd om de jaren 30 hier maar eens door te gaan voeren :-) De bovenkant van de MUUR is matzwart, en dat laten we ook zo. Deze donkere kleur maakt de gang optisch HOGER. Kan je nagaan wat kleur kan doen!
      
Het ziet er zo RIJK uit nu er weer volop EGALE ROOMKLEUR op de ondermuurtjes zit. Nu zijn jullie ook weer op de hoogte van wat er zich hier allemaal afspeelt :-)

Een HARTELIJKE GROET vanuit het GRONINGSE LAND,
SUZANNE & MARCEL