donderdag 2 januari 2014

WANDELEND het NIEUWE JAAR in...


Dag lieve mensen, hier vanuit ons kleine Groningse huisje een eerste NIEUWJAARSBERICHT! Naast DANKBAAR ZIJN hebben we dit NIEUWE JAAR ook WANDELEND opgestart...

Zo maakten we gisteren een schitterende tocht startend aan de rand van het Duitse stadje WEENER. De buitenring van dit stedelijk gebied is heerlijk LANDELIJK. Al WANDELEND naderden we 1 van de hoogtepunten van deze tocht: "DE FRIESENBRUCKE" (350 meter lang), de oudste beweegbare SPOORBRUG van heel Duitsland.

In 1874 is men al begonnen met de bouw van deze BRUG. Helaas moest een groot deel van het staal in de tweede wereld oorlog wijken voor andere doeleinden. Rond 1950 is de BRUG weer hersteld en volledig opgebouwd.

Deze SPOORBRUG is alleen te gebruiken door de trein, onder andere voor de lijn GRONINGEN (Nederland) - LEER (Duitsland). Maar ook voor fietsers en WANDELAARS. Eenmaal op de brug wordt je je bewust van een indrukwekkend stukje werk boven de snel stromende rivier de EEMS.

Eenmaal aan de overkant gekomen wacht een overweldigende leegte en stilte. Het PLATTELAND is hier werkelijk waar ADEMBENEMEND STIL en RUSTIG. Hoogst waarschijnlijk ook omdat de BRUG niet toegankelijk is voor autoverkeer.

Wij maakten een grote ronde. Allereerst langs het spoor en de uitgestrekte weiden en natuurgebieden. Daarna WANDELDEN we richting kleine dijkdorpjes langs de EEMS. Schitterende Duitse BOERDERIJEN trotseren hier het landschap. Na zo'n 16,5 km in de benen gehad te hebben eindigden we moe maar voldaan weer in de jachthaven van WEENER.

We wensen je een RIJK GEZEGEND nieuw jaar, al WANDELEND aan de hand van onze HEMELSE VADER. Hij is bekend met de weg die je moet gaan, Hij wil je helpen deze weg te BEWANDELEN aan Zijn STERKTE VADERHAND!

LIEFS, Suzanne & Marcel