woensdag 5 februari 2014

WANDELVERSLAGJE...


Langs deze weg nog even een klein WANDELVERSLAGJE van maandagmorgen. We hadden namelijk heerlijk vrij en besloten het zonovergoten GRONINGSE LAND nog maar weer eens in te trekken.

Dit keer wandelden we net buiten SLOCHTEREN door de daar gevestigde buurtgemeenschappen. Het was een prachtige LANDELIJKE WANDELING. De kronkelige  weggetjes leiden je langs grote GRONINGSE BOERDERIJEN. Hier bevinden zich veel melkveehouderijen.

Het grasland lag er voor nu nog wat verlaten bij, op een stelletje schapen na. Maar straks zullen alle VELDEN weer vol staan! Wij vinden KOEIEN altijd zo grappig. Die mis je nu echt daar in het landschap. Ze zijn zo heerlijk nieuwsgierig en soms wandelen ze zelfs gezellig een stukje mee op :-) We hoorden ze binnen in de stallen wel flink loeien, misschien wilden ze net als wij ook wel buiten aan de wandel :-)

Verder zagen we behoorlijk wat ROOFVOGELS en moesten we hier en daar een waakzuchtige hond de baas worden :-) Dat maken die beestjes natuurlijk ook niet dagelijks mee. Zo'n vreemde WANDELAAR moet natuurlijk verjaagd worden tot ver buiten het erf. Het is een schitterend gebied, en nog niet zo heel erg bekend onder de WANDELAARS. Zo divers en heerlijk rustig :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel