donderdag 27 maart 2014

Mini LOGEERKAMERTJE :-)...


Jullie weten inmiddels vast wel dat onze KLEINE GRONINGSE HUISJE niet al te groot is :-) Ergens boven op de zolder was er onder het schuine dak nog een heel klein KAMERTJE over. In de loop der jaren waren er enkele dozen met rommel en een strijkplank beland. Verder gebeurde er weinig. Het kamertje is eigenlijk het noemen niet waard en niet meer dan 1 kleine dakkapel groot.

Ergens in januari ging het kriebelen. En ben ik (Suzanne) begonnen met het onooglijke hokje op te ruimen en eens goed te soppen. De kobaltblauwe verf van de vorige eigenaar stoorde mij voorheen niet omdat de deur altijd dicht was. 
Het project duurde wat lang, steeds kwam er van alles tussen. Maar sinds gisterenmiddag heb ik (Suzanne) het KAMERTJE hoogst persoonlijk opgeleverd :-) Manlief was hard aan het werk op kantoor en mocht het daarna bewonderen.

De DAKKAPEL zelf heb ik fris wit geschilderd en de kleine MUREN daaromheen OUD ROZE. Een OUDE KROONLUCHTER uit Oost Europa (vlooienmarkt) heeft de koers bepaald van het kleurschema. De LUCHTER is al meer dan 10 jaar in ons bezit.

Zo bestaat het NACHTKASTJE uit twee van die in elkaar te schuiven bruine TAFELTJES. Deze vonden we ooit eens op een rommelmarkt. De grootste is met matte grondverf mooi poederig wit geworden. En de kleinste is goud gemaakt :-) Tegen de OUDROZE MUUR aan komen zodoende de kleuren van de KROONLUCHTER weer helemaal terug.

En verder is er een hele oude KAPSTOK (jaren 20), enkele opgeknapte schilderijlijstjes  en ons oude TWEEPERSOONSBED (1.40 x 2 METER). En toen was het KAMERTJE vol :-) Wat een voldaan gevoel geeft dit, eindelijk is het rommelhok een toonbaar gezellig mini LOGEERKAMERTJE geworden :-) 

(De kleur op de muren is op de foto's lichter roze dan in het echt. Door het zonlicht toont het hier ietwat anders. In het echt is het iets donkerder; OUD-ROZE)

LIEFS, Suzanne (& Marcel)