maandag 10 maart 2014

SCHUURGEHEIMEN...


Op het ZOLDERTJE boven onze SCHUUR speelt zich van tijd tot tijd heel wat af. Ieder jaar weer hangen er aan de oude bladderige planken van het schuine dak talloze VLINDERS maar ook POPPEN te ONTPOPPEN :-) Maar hoe die VLINDERS daar komen is voor ons echt een raadsel???

Zoals jullie wel weten was het afgelopen weekend bijzonder zonnig met ongekende temperaturen voor de tijd van het jaar. En als de temperaturen onder het schuine schuurdak eenmaal gaan oplopen gaat het feest beginnen.

Voor je het weet fladderen er heel wat (jonge) VLINDERS in de rondte. Een deel waagt het om naar beneden te vliegen en vervolgens tegen de ramen aan te gaan fladderen. Jullie begrijpen... dan komen wij in actie :-)

Heel voorzichtig sluiten wij de VLINDERS in onze handen, zonder ze te beschadigen, en brengen ze naar buiten daar waar de vogeltjes fluiten :-) Zondagmiddag was het echt raak! Er zijn ongeveer zes VLINDERS liefdevol buiten gezet.

Als eerste vliegen ze altijd naar de crèmekleurige zonnige zuidermuur van ons KLEINE GRONINGSE HUISJE. Vrijdag was er juist een ZINKEN TEIL gevuld met SLEUTELBLOEMEN / PRIMULA'S. De ALDI (supermarkt) had ze in de aanbieding, 4 stuks in een doosje voor weinig.

De SLEUTELBLOEMEN bleken echter niet voor niets meegenomen te zijn. Want na een eerste landing op de muur vlogen onze VLINDERS direct door naar de gele BLOEMENPRACHT :-) 

Wij denken dat dit de KLEINE-VOS-VLINDER is. Het grappige is dat er ook nog andere VLINDERS/POPPEN boven huizen. Bijzonder hoe de natuur zich een weg baant, zelfs binnen de muren van een oud SCHUURTJE ergens in het GRONINGSE LAND.

EEN GEZEGENDE NIEUWE WEEK ALLEMAAL!

LIEFS, Suzanne & Marcel