woensdag 2 april 2014

Het LENTEBOS bij HESEL...


Afgelopen maandag had manlief een vrije dag (adv) genomen. We besloten deze dag te gaan genieten in de NATUUR. Voordat de drukte losbarst in het hele TUINGEBEUREN is het fijn om nog even heerlijk te ontspannen. Wij kijken dan altijd op kaarten van Google (maps) via satellietbeelden om (voor ons) onbekende mooie plekjes te vinden.

Zodoende kwamen we uit in het "HESELER WALD" te HESEL (Duitsland, Ostfriesland). Dit BOS is zo'n 600 hectare groot. Eenmaal ter plaatse was het daar een waar LENTEFEEST :-) De vogels zongen als nooit tevoren en fris groen krulde uit verfijnde pakketjes ter plekke open.

Ook zag je op diverse plaatsen de zo typisch bloeiende BOSVEGETATIE tot leven komen. Denk aan BOSANEMONEN, WILDE PRIMULA'S, WITTE KLAVERZURING. De laatst genoemde is ook op de foto gezet. Wat een ontroerend smetteloos WIT KLOKJE is dit eigenlijk. Met ragfijne adertjes belijnt, kwetsbaar en teer omgeven door zacht klavergroen. 

Al deze schitterende schoonheden brachten ons bij PSALM 104 VERS 14 & 24. Soms landt het besef op zo'n mooie LENTEDAG in het BOS plots zo diep;
"Hoe wonderlijk mooi heeft onze liefdevolle God en hemelse vader dit alles niet geschapen".

Het hele plan van de seizoenen, keer op keer het NIEUWE LEVEN dat weer aanvangt... Het maakt ons STIL en DANKBAAR!

PSALM 104
*14)
HIJ DOET HET GRAS ONTSPRUITEN VOOR HET VEE, 
HET GROENE KRUID TER BEWERKING VOOR DE MENS,
BROOD UIT DE AARDE VOORTBRENGENDE.
*24)
HOE TALRIJK ZIJN UW WERKEN,
O HERE,
GIJ HEBT ZE ALLEN MET WIJSHEID GEMAAKT;
DE AARDE IS VOL VAN UW SCHEPSELEN!

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel