dinsdag 29 april 2014

In diepe VERWONDERING in HARRIENSTEDT...


We waren slechts een paar daagjes op VAKANTIE, maar het voelde als weken. Soms vraag je je af hoe dit gevoel woning kan maken in je hart? Want soms is HET er zomaar. Maar vaak genoeg is het moeilijk om helemaal los te komen en te ontspannen.

We leven in een drukke maatschappij, alles lijkt op hol te zijn. Daarom kiezen wij er graag voor om plekken te bezoeken die RUSTIG zijn. Proberen we in de RUST te komen. En toch is dat niet eenvoudig, zijn veel plaatsen op deze wereld doorspekt met onrust.   

Een ding is zeker... Als we ergens heerlijk hebben ontspannen is het wel in HARRIENSTEDT. Het betrof piepklein BOERENGEHUCHTJE met een OUDE WATERMOLEN, omgeven door een klein stukje bos en daaromheen overweldigende KOOLZAADVELDEN.

We hadden gelezen over de OUDE WATERMOLEN, en wilden deze graag bezoeken. Niet wetende dat dit kleine dorp zo sfeervol zou zijn. We raakten in DIEPE VERWONDERING over de oude boerderijen, de rust, maar ook zeker door het onaangetaste karakter.

Op de weg hier naartoe passeerden we nog een andere MOLEN. Gelegen in een geel KOOLZAADVELD was ook deze de moeite waard. Toch was deze MOLEN er 1 van een geheel ander karakter, qua sfeer in niets te vergelijken met de OUDE WATERMOLEN.

HARRIENSTEDT zullen we niet snel vergeten. Wellicht 1 van de kleinste gehuchtjes van heel Duitsland maakte op ons een grootse onvergetelijke indruk! Ze moesten eens weten in HARRIENSTEDT :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel