dinsdag 15 april 2014

NAAIWERKJES...


Tussen het klussen aan de windveren van de oude schuur door (vorige week) werden er momenten van rust gevonden in gezellige NAAIWERKJES. 

Aangezien mijn moeder goed kan naaien, is de naaimachine maar weer eens op de tafel gezet. En zijn er in die week diverse NAAIKLUSJES verricht. Ik ben nog altijd in de leer en kijk de kunst natuurlijk goed af :-) Voor de toekomst liggen er dan ook nog heel wat leuke ideeën te wachten.

Zo maakten we van oude tuinkussens (schuim) en een lapje stof NIEUWE STOELKUSSENTJES op de HOUTEN STOELEN in de keuken. De witte HOUTEN STOELEN hebben we sinds enkele weken in ons bezit. Hiervoor hadden we o zo mooie met stof beklede stoelen, maar die waren van slechte makelij. Het houten frame was zwak, we waren bang dat er op een kwade dag iemand doorheen zou zakken :-( Vandaar dat er nieuwe degelijke HOUTEN STOELEN zijn gekomen. 

Naast STOELKUSSENTJES kwamen er ook KUSSENHOESJES om de reeds aanwezige kussens op de KLEPBANK. Nu kunnen we de hele boel, indien nodig, lekker wassen. Wel zo gemakkelijk :-)

En er kwam een heuse SLINGER + VLAGGETJES van restjes stof :-) Gewoon omdat het zo leuk staat, en we eigenlijk iedere dag DANKBAAR mogen VIEREN! Hi Hi... er is dus niemand jarig :-)

Zodoende zijn we hier in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE weer een boel leuke dingen rijker. Allemaal zelfgemaakt, zelfs oude tuinkussens kregen een nieuwe bestemming. Wat geven dit soort WERKJES een aangenaam gevoel :-)

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel