woensdag 30 april 2014

Rondom PORTA WESTFALICA...


In de buurt van de STEMWEDER BERG bevindt zich nog een schitterende BERGRUG. De naam van deze rug is het WIEHENGEBIRGE. Het WIEHENGEBIRGE valt onder het WESERBERGLAND. De hoogste top bedraagt zo'n 320 meter, het dichtbeboste geheel vormt een NATUURPARK  samen met het noordelijke deel van het TEUTOBORGER WALD.

Aan de oostkant van het WIEHENGEBIRGE is de stad PORTA WESTFALICA gelegen. De stad en de rug worden van elkaar gescheiden door de rivier de WEZER. Het rivierdal vormt eigenlijk een POORT tussen de BERGRUG en de stad. Vandaar de naam...

Aan de westkant van de BERGRUG staat een groots beeld van de Duitse  KAISER WILHELM 1. Deze indrukwekkende plaats draagt de naam: "KAISER WILHELM DENKMAL".

Je kunt in dit gebied heerlijk wandelen, al is het wel wat toeristisch hier. Veel mensen komen af op de DENKMAL en het schitterende uitzicht over de stad. Wat heel begrijpelijk is, het is ook een bijzondere plek :-)

Wij maakten in dit gebied een geweldig mooie wandeling.  Die via een klein KASTEEL (WITTEKINDSBURG), een oude KAPEL en een WATERTOREN naar de DENKMAL liep. Een afwisselende wandeling vol met BOS, UITZICHTPUNTEN en HISTORIE.

We vonden zelfs een overvloed aan DASLOOK op verschillende plaatsen in het BOS. In Duitsland is deze plant niet beschermt en is deze volop te vinden in de natuur. Veel mensen hier plukken van de BLOEMETJES en eten het JONGE BLAD. De smakelijke zachte knoflooksmaak is overheerlijk! 

Dus besloten wij een paar plantjes mee te nemen uit het bos voor eigen gebruik, aangezien dit in Nederland niet mogelijk is. Door het LOOK te planten in onze tuin hopen wij van harte dat er in Nederland ook meer zullen gaan komen :-)   

Wij verbaasden ons trouwens dat al de HISTORISCHE PLEKKEN die we hebben gezien/bezocht allen vrij (gratis) toegankelijk waren. Bijzonder is dat toch! In Nederland is dit meestal niet het geval.

En zo sloten wij onze MINI-VAKANTIE op deze adembenemende plek af. De heerlijke grote Duitse koek (SCHNECKEN=SLAK) die jullie in beeld zien was echt kostelijk :-) Ook een heuse aanrader, evenals dit gebied!

BEDANKT dat jullie wilden meereizen, hetzij in stilte, hetzij met hartelijke reacties :-) 

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel