donderdag 17 april 2014

TULPEN in BLOEI op het PAASFEEST...


Alle TULPEN staan inmiddels in VOLLE BLOEI achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE. Vooral de rode exemplaren maken indruk op ons. Ze zijn zo helder van kleur en lichten zo bijzonder mooi op in het fijnste zonlicht.

Van de week namen onze gedachten ons plots mee van het BLOEIENDE ROOD naar het BLOEDENDE ROOD; het  OFFER van Jezus...

Het PAASFEEST komt eraan... Er voordat we het PAASFEEST met blijdschap gaan vieren is daar ook de BEWUSTWORDING en het OVERDENKEN van het lijden en sterven van onze geliefde Heer Jezus.

Jezus stierf aan het KRUISHOUT voor ons. Zijn bloed werd vergoten om onze ongerechtigheden. En dat maakt ons stil... Plots zien wij het BLOEDENDE ROOD van heel dichtbij. Het raakt ons hart. Als het BLOEDENDE ROOD er niet was geweest zou er geen reden zijn om het PAASFEEST vreugdevol te vieren.

Het WONDER van PAASFEEST is dat het BLOEDENDE ROOD is omgezet in SMETTELOOS WIT. De prijs is betaald, HET IS VOLBRACHT! 

Doordat Jezus niet in de dood bleef, maar opstond uit het graf, kunnen wij nu zonder zonden voor God staan. Niet om onze RECHTVAARDIGE DADEN, maar door het BLOEDENDE ROOD!

JEZUS IS OVERWINNAAR! 
Wij wensen jullie allen een VREUGDEVOL PAASFEEST!

Vanaf nu zullen we "voor even" HIER afwezig zijn. We hebben een paar vrije zonnige dagen voor de boeg en willen deze bij voorkeur "computervrij" invullen :-) Als jullie ons zoeken, wij zijn te vinden in de tuin, in & om ons KLEINE GRONINGSE HUISJE :-)  

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel

(hieronder nog een bijzonder ZUID-AFRIKAANS lied van PIET SMIT dat verteld over Jezus en het kruis; "de man in het midden")