donderdag 15 mei 2014

De familie KOOLMEES...


Op een dag in het vroege voorjaar nam de familie KOOLMEES hun intrek in ons rode vogelhuisje met gebladderd dakje :-) Nu hing dit vogelhuisje niet netjes op zoals dit behoort...

Nee, het stond op onze oppot-tafel. Eigenlijk stond het daar voor de sier! En het bladderende dakje zou nog opgelapt worden.

Je verwacht toch niet dat die schuwe KOOLMEZEN in zo'n rood huisje op het plaatsje dicht bij de mensheid zouden willen gaan zitten? Na een hoop getimmer, dat doen MEESJES met hun snaveltjes, werd het toch echt serieus :-)

Snel werd het huisje door ons "dan maar" aan de schutting gehangen. Want anders konden wij onze tafel en spullen die daar ook staan niet meer gebruiken. Onze nieuwe bewoners waren natuurlijk bijna in shock, want dit plekje hadden zij immers niet verkozen!

Toch konden ze het uiteindelijk waarderen en bouwden verder aan hun nestje. Zelfs met haren van de vrouw des huizes werd het geheel gezellig aangekleed :-) En ja hoor... inmiddels zijn er baby's :-) Ze schreeuwen al zo hard dat wij ze binnen kunnen horen. Het zal niet lang meer duren voordat ze uitvliegen.

Voor nu vliegen vader & moeder KOOLMEES zich het ongans met 1000 wormpjes en insecten. Zo af en toe krijgen de kleintjes ook een hap uit de pot met vogelpindakaas die onze buurman heeft neergehangen. Wel zo gemakkelijk :-)  Zolang het nog kan genieten wij met volle teugen van de familie KOOLMEES :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel