dinsdag 20 mei 2014

Heerlijk malse TATSOI... :-)


Tja... en niet alleen wij vinden TATSOI heerlijk! Bij de grote slakkenfamilie achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE  staat TATSOI als de absolute nummer 1 genoteerd :-( Dat zegt natuurlijk genoeg... Het is namelijk echt heel erg lekker :-)

Na veel verwoede pogingen om hun vraatzucht te bedwingen kon er dan eindelijk een vers maaltje TATSOI worden geoogst. Maar de meeste planten vertonen een droevig beeld :-( Variërend van kleine gaatjes in het blad tot de bladribben die slechts over zijn.

TATSOI is een Chinese KOOLSOORT, met een smaak die tussen PAKSOI en SPINAZIE inzit. Erg lekker dus... :-) De jonge blaadjes kunnen rauw worden gegeten en de wat meer volwassen bladeren kunnen worden bereid in de wokpan. Je kan TATSOI ook gaar koken. Eigenlijk vinden wij dat een beetje zonde... Want de unieke smaak proef je het best als je het rauw eet of even kort omschept in de wokpan.

Ik heb een maaltje rauwe, o zo malse TATSOI verwerkt in een SALADE met een eetlepel crème fraîche, wat gehalveerde witte druiven en een paar druppels aromatische BOSHONING er doorheen geroerd. Mmm... proeven jullie het al? 

Je kan het eventueel afmaken met een handje walnoten en wat in dobbelsteentjes gesneden brie. Dan heb je een kostelijke MAALTIJDSALADE. 

Wat is het trouwens toch leuk om zo'n vrij onbekende groente te kunnen verbouwen in de eigen tuin :-) Met de zegen van boven en de handen in de klei heb je plots de wereld aan je voeten. Eet je zomaar ineens CHINESE TATSOI middenin het GRONINGSE LAND :-)    

LIEFS, Suzanne & Marcel