woensdag 14 mei 2014

huisgemaakte RABARBERVLA... :-)


Het is RABARBERTIJD...
Heerlijk :-)
En als je deze huisgemaakte RABARBERVLA ooit geproefd hebt...

BENODIGDHEDEN:
* 500 ml appelsap (biologisch / zelf geperst)
* 2 dikke lange stelen rabarber 
* 1/2 opengesneden vanillestokje
* 5  eetlepels suiker (naar gelang zuurheid van rabarber)
 

* 3 volle eetlepels maizena/maiszetmeel (met kop)
* 200 ml houdbare slagroom (pakje)
* 6 eetlepels appelsap (extra)

INSTRUCTIES:
-Doe sap + opengesneden vanillestokje + suiker in  steelpan
-Breng aan de kook en roer onderwijl goed
-Laat even doorkoken en neem stokje eruit
-Schraap merg uit stokje en doe dit in pan terug
-Neem zoveel rabarber dat de stukjes onder staan in de sap
-Voeg gewassen en fijn gesneden rabarber bij hete sap
-Zet even apart / van warmtebron af
-Neem maizena + extra eetlepels koude sap en meng
-Voeg koud papje bij warme sap
-Kook het geheel nog 1 keer kort op en blijf goed roeren
-Laat helemaal afkoelen
-Neem 1 pakje houdbare slagroom en klop stijf
-Meng afgekoelde ingedikte sap met stijf geslagen room
-Plaats het geheel nog voor enige tijd in de koelkast
-Smullen maar!

...wil je nooit meer anders :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel