dinsdag 6 mei 2014

TUIN-VERWONDERINGEN... (deel 1)


Ooo... wat is er veel te VERWONDEREN momenteel! We zouden er wel 10 blogs mee kunnen vullen :-) Daarom de komende berichtjes wat TUIN-VERWONDERINGEN van rondom ons KLEINE GRONINGSE HUISJE.

De SCHOONHEID van alles wat groeit en bloeit is zo groot. Tegelijkertijd is ze ook zo kwetsbaar. De VERWONDERING rondom dit alles maakt ons altijd weer "STIL". Maar brengt ook zeker menigmaal een glimlach op ons gezicht. Laatst lazen wij een tekst in de BIJBEL die dit alles en meer in 1 zin zo mooi samenvat!

Al gaat het in deze PSALM eigenlijk over "het zijn van de mens" ten opzichte van onze liefdevolle God; hoe dicht Hij bij ons is, hoe wonderlijk Hij ons heeft geschapen. Maar als we naar Zijn overweldigende SCHEPPINGSPRACHT kijken komt deze tekst ook DAAR plots tot leven...   

PSALM 139:6 
Het begrijpen is mij te wonderbaar,
te verheven,
ik kan er niet bij!

Vandaag een kijkje bij de oude overjarige DOORGESCHOTEN SNIJBIET. Natuurlijk eten we die nog gewoon! Iedere week komt er wel een potje SNIJBIET op tafel. Ook de kippen lusten er wel pap van :-) We hopen dat we van een paar planten zaad kunnen oogsten.

Maar er zijn ook nieuwe SNIJBIET-STEKJES gekomen. Kwetsbaar en klein wiegen ze dapper op de wind. Moedig trotseren ze de grote snavels van vogels, die niet liever doen dan trekken aan het jonge groen :-)

Ook hebben we nog dikke BOOMSTAMMEN met HARSDRUPPELS erop in de tuin liggen! Ze zijn te mooi om te vergeten. Vooral als de zon erop gaat schijnen krijgen de DRUPPELS een extra mooie glans. Ze gaan dan zelfs heerlijk geuren :-) Als de dikke BOOMSTAMMEN wat droger zijn gaan we ze kloven.

We hopen van harte dat jullie mee willen gaan in onze TUIN-VERWONDERINGEN :-) Want als we ze samen delen worden ze nog WONDERLIJKER :-)

VEEL LIEFS, Suzanne & Marcel