woensdag 7 mei 2014

TUIN-VERWONDERINGEN... (deel 2)


Kom maar gerust even mee hoor... Dan gaan we samen op VERWONDERING :-) Oftewel op VERWONDERINGSTOCHT door het tuintje achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE. Via het plaatsje en het paadje bij de oude schuur piepen we langs de geurige CITROENMELISSE aan de zijkant van de kas het grasveldje in.

Als je benen langs het MELISSEKRUID strijken is het een en al citrus wat de klok slaat :-) Wat een heerlijke geur is dit toch altijd weer! Wij drinken er hier maar al te graag THEE van :-) In combinatie met munt is het helemaal genieten geblazen.

Vanaf het grasveldje hebben we mooi zicht op de GROENTEBEDDEN. De PEULVRUCHTEN aan de grote rekken komen goed in beweging. De DOPERWTEN-, PEULEN- en KAPUCIJNERSSTEKJES willen reiken tot in de hoogste hemelen. Zoals jullie zien gaat het goed met ze :-)

Met WONDERLIJKE GRIJPERTJES houden ze zich stevig vast. Hier en daar wordt een eigenwijs stekje met een klem in bedwang gehouden. Want ja... ook PEULVRUCHTEN willen wel eens de benen nemen. Willen ze plots zomaar elders gaan huisvesten :-)

Rondom het grote rek staan wat verdwaalde AKELEIEN. Ze zijn overgewaaid uit de tuin van de buurman :-) De grote lievelingen zijn toch wel de witte varianten. Dit jaar zijn de WITTE AKELEIEN hier voor het eerst. Wat zijn ze mooi hè...

Nou lieve mensen... een volgende keer DEEL DRIE met nog meer TUIN-VERWONDERINGEN :-) Een ding rest ons nog te schrijven...

PSALM 139:6
Het begrijpen is mij te wonderbaar,
te verheven,
ik kan er niet bij!

Want al deze GROEI & BLOEI verteld zoveel meer...

LIEFS, Suzanne & Marcel