vrijdag 16 mei 2014

VOLLE & DRUKKE BOEL... :-)


Overal staan STEKJES & KWEEKJES, BAKKEN & POTJES. Het is momenteel VOL hier; "OVERVOL" :-) Het ene plantje is zielig en wat slapjes van de harde wind, de ander staat af te harden onder het afdakje bij de blokhut. Want de bakken met hemelwater die de afgelopen week vielen konden deze tere plantjes nog echt niet hebben. Ook staan sommigen onder een glazen weckpot lekker warm en behaaglijk te zijn :-)

Weer een ander verhaal is de SLAKKENINVASIE die voorkwam uit het natte weer. Dag in dag uit doen we hier een SLAKKENRONDE. Door ze met de hand te vangen voorkom je nog de meeste ellende. Geloven jullie dat we er gemiddeld 200 vangen per dag? En we blijven lachen hoor :-)

Naar het land van de buurman durven we nog niet echt. We vrezen voor de diepe plassen die daar staan en de miljoenen SLAKKEN die ons daar toelachen :-) Geloof ons, met KLEIGROND heb je de meeste SLAKKEN van waar dan ook. Het is echt niet vergelijken met de meer zanderige gronden. 

Eigenlijk is dit de tijd dat je alles tegelijk zou willen doen in de tuin, maar ook de vele buitenklusjes (0.a. verven) schreeuwen om aandacht. Het voelt alsof er handen tekort zijn. Zeker nu het zonnetje zich weer laat zien wil een mens soms 1000 dingen tegelijk.

Maar we houden het hoofd koel :-) Want uiteindelijk zal alles wel op zijn pootjes terecht komen... Al met al is het ook  GENIETEN geblazen nu het BUITENLEVEN weer volop tot BLOEI is gekomen :-)

LIEFDEVOLLE GROETEN & EEN FIJN WEEKEND ALLEMAAL!

Suzanne & Marcel