dinsdag 27 mei 2014

ZELFVOORZIENEND dromen... (2)


Haalden we het vorig seizoen nog JONGE BOMEN van HET LAND af, zijn er nu al weer schitterende scheuten en uitlopers voor terug :-) Wat een GROEIKRACHT zit daar toch in! Het raakt ons hart... prille buigzame takjes zijn moedig terug gekomen. Kreukelig blad vouwt zich voorzichtig open...

"HOE GROOT IS GOD!"

Dat Hij zelfs een eenvoudig afgezaagd boompje weer tot leven brengt :-) 

We zijn benieuwd hoelang het duurt voordat we weer een JONG EXEMPLAAR kunnen omzagen voor het HOUTFORNUIS. Want ja... zo houdt je immers het schoorsteentje in de koudere seizoenen rokende :-) Dus in het kader van "ZELFVOORZIENEND PROBEREN TE ZIJN" zijn er op dit stuk grond best aardig wat mogelijkheden :-)

Dat ZAGEN en KNIPPEN van TAKKEN doen we hier allemaal met de hand. Het geeft echt zo'n voldaan gevoel als je zonder elektriciteit dit soort klusjes kunt klaren. We hebben DAAR trouwens niet eens elektriciteit :-) 

Heerlijk hè... dat er nog plekjes zijn waar je een beetje terug kunt gaan naar de basis. Waar je slechts hoeft te genieten van de talloze  vogelconcerten. Waar je zo lekker kunt werken in de buitenlucht, zonder herrie te maken :-) Toch komen dit soort dingen niet aanwaaien, je moet er KEUZES voor maken.

"SOMS" blijft het niet bij DROMEN, zijn de DROMEN plots werkelijkheid geworden :-) Het zijn de VERSTILDE MOMENTEN waar wij zo intens van kunnen genieten. Het is gewoon zo leuk om te kijken hoe ver je kunt komen in deze DROMEN. Wat is haalbaar en wat eigenlijk niet? 

En "SOMS" komen wij met een harde bons weer terug op aarde... Brengen schallende radio's en flitsende mobieltjes, grootse bouwwerken en immense asfaltwegen ons weer in de werkelijkheid :-)

Ons kleine kikkerlandje is immers niet zo heel groot... En "SOMS" lijkt het of er niet veel mensen te vinden zijn die deze interesse delen? Ook hier in het nog redelijk rustige Groningen kan het oorverdovend druk zijn. Zelfs de straat waarin wij wonen is allerminst rustig :-(

"SOMS" lijkt het of de mensheid de STILTE niet meer kan waarderen. Misschien verdragen velen het zelfs niet meer. Er moet immers altijd geluid en vermaak zijn. Lijkt de STILTE juist onrustig te maken. En moet alles vooral "SNEL" gebeuren.

Gericht zijn op meer "ZELFVOORZIENEND LEVEN" begint bij...

*HET ACCEPTEREN dat niet alles "SNEL" gaat. Dat als je de tijd neemt om iets met de hand te doen het zelfs meer voldoening geeft.
*HET BESEFFEN dat Zijn scheppingspracht meer rijkdom en schoonheid biedt dan al het andere ooit zou kunnen brengen. Denk aan ontspanning & vermaak.
*HET WETEN dat een mens veel minder nodig heeft dan je denkt om een gelukkig leven te leiden :-) Zijn rust & vrede in je hart en Zijn scheppingspracht om je heen zijn eigenlijk onbetaalbaar "GROOTS". Een onuitputtelijke bron waar je werkelijk alle kanten mee op kunt :-)

-Houden jullie van de STILTE?
-Kunnen jullie genieten van de GELUIDEN van de NATUUR?
-Maken jullie wel eens SPECIALE KEUZES wat dit onderwerp aangaande?  

LIEFS, Suzanne & Marcel