woensdag 28 mei 2014

ZELFVOORZIENEND dromen... (3)


Toen wij enige jaren geleden meer passie kregen voor "ZELFVOORZIENENDE BEZIGHEDEN" hebben we 1 ding wel ontdekt...
"ALLES BEGINT EN EINDIGT, VALT OF STAAT BIJ GODS ALMACHT"

Het is onze LIEFDEVOLLE HEMELSE VADER die leven geeft en leven neemt. Vanuit onszelf kunnen we niets... We zijn afhankelijk van Hem, ook in onze ZELFVOORZIENDE DROMEN :-) Hij is het die voorziet! Eigenlijk is deze term daarom niet helemaal juist. Maar ja... zo heeft dit begrip ooit een naam gekregen :-)

Doordat wij ons dichter gingen begeven binnen de wereld van Zijn SCHEPPINGSPRACHT, mochten wij ontdekken dat we dichter aan Zijn hart kwamen. Een wonderlijke ontdekking... vinden jullie niet? 

Neem nu de ZONSOPGANG... Zie haar glans, de kleuren van het licht en haar intensiteit maar eens goed voor je... Dan kun je slechts nog 1 ding fluisteren:
"WAT EEN MACHTIG GOD IS HIJ!"
Je ziet als het ware Zijn GROOTHEID door dit alles heen schitteren!

Ook op het land van de buurman, waar we in alle eenvoud proberen dit meer eenvoudige leven eigen te maken, staan we keer op keer weer in DIEPE VERWONDERING te kijken. Zo bloeien daar momenteel WILDE ROZENSTRUIKEN.

Heel soms kunnen wij ze voor even niet waarderen... hun lange zwierige takken met grote doornen maken dat wij vaak genoeg in hun greep vallen. Anderzijds... de LIEFLIJKE ROZEN met hun ZACHTE GEUR zijn zo kostelijk :-)

De BOTTELS die volgen zijn al even mooi. Je kunt ze eten, al bevat deze soort niet heel veel vruchtvlees. Je kunt ze drogen om er vervolgens thee van te zetten. En je kunt er zo leuk mee decoreren, denk aan het maken van kransen :-)

En zo DROMEN we heerlijk ZELFVOORZIENEND voort... Of toch niet? Nee... wandelend aan Zijn hand genieten we van al wat Hij schenkt! HIJ VOORZIET :-)

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel