woensdag 25 juni 2014

Aan de slag met RADIJS...


RADIJS... een bijzonder gewas waar velen een soort van haat-liefde-verhouding mee hebben. Soms zijn ze zo heerlijk zacht zoetig en fris van smaak :-) Maar ze kunnen ook wel degelijk venijnig scherp en stokkig wrang zijn :-(

Achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE waren ook een aantal RADIJZEN te vinden. Inmiddels zijn de zacht zoete fris smakende exemplaren verwerkt en opgegeten :-) Het moest ook wel want ze gingen qua groei plots de hoogte in, "DOORSCHIETEN" noemen ze dat.

We probeerden dit maal een recept van AH uit:

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R646696/tzatziki-van-radijs 

Een bijzonder recept! Dit voorschrift bleek hier een succes te zijn :-) Ook ontdekten we dat GERASPTE RADIJS in magere kwark met zout en peper op smaak gebracht ook heerlijk is.

Wat is het toch leuk om iedere keer weer iets nieuws te ontdekken als het gaat om OOGST verwerken :-)     

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel