zaterdag 14 juni 2014

Schitterende WANDELING langs de EEMS...


Deze week hadden we nog het voorrecht om een mooie WANDELING te kunnen maken. Dit maal kozen wij ervoor om heerlijk veel WATER te mogen zien :-) Altijd weer zijn wij onder de indruk van het WASSENDE WATER.

Neem nu de EEMS oftewel de EMS in het DUITS genaamd. Vroeger hebben jullie deze RIVIERNAAM misschien nog wel in het hoofd moeten stampen met AARDRIJKSKUNDE :-) Maar hoe het er daar werkelijk uitziet?

Wij mochten het ontdekken... Onze oude ingestampte kennis mocht tot leven komen :-) Deze WANDELTOCHT kenmerkt zich door een aantal OUDE BRUGGEN. Ze ogen zo heerlijk nostalgisch, een lust voor het oog. Daaronder kronkelt de RIVIER de EEMS weer verder.

Ook was er een stuk te vinden met een heuse versnelling. Het WATER stroomde krachtig langs glibberige keien weer een groter gedeelte in. Je kon een kleine toren beklimmen en het van bovenaf bekijken.

Wat ons ook opviel was dat de BOEREN hier veel werken met BIOGAS. Het wordt opgeslagen in grappige tenten. Die als ze vol zitten helemaal bol staan :-) Een lollig gezicht, het lijken wel circustenten. Een heel goed initiatief trouwens!

Ook is hier een oude KERNCENTRALE omgebouwd voor recreatief gebruik. Daar wordt een mens toch vrolijk van :-) Op de foto's zien jullie de oude reactor nu vrolijk opgeschilderd.

Verder is het landschap hier adembenemend mooi. Het agrarische landschap te samen met goede fiets- en wandelpaden maken dit alles tot een schitterend geheel!

Misschien wil je deze WANDELTOCHT ook eens maken? Zie hieronder:
   
Geniet van het WEEKEND lieve mensen!
LIEFS, Suzanne & Marcel