maandag 9 juni 2014

Vreugdevolle BELEVENISSEN met ons bezoek (1) :-)


Ooo wat hebben we genoten de afgelopen tijd :-) En ooo wat was het gezellig vol in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE de laatste dagen. We hadden namelijk logees en hebben een bijzonder ZEGENRIJKE TIJD met elkaar mogen beleven!

Misschien vinden jullie het leuk om met ons mee terug te kijken op deze heerlijke dagen. Naast veel kletsen en bijpraten hebben we ook zo fijn veel gelachen :-) En zelfs spannende avonturen beleeft...

Zo begon ons avontuur met een WANDELTOCHT vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE richting een gehuchtje hier even verderop. Met een BOLDERKAR voor het lieve kleine meisje :-) erbij konden we de tocht allemaal volhouden.

We bezochten aldaar een prachtige OUDE KERK. Daarin bevindt zich een heel speciaal ORGEL. Een VIERVOETS POSITIEF genaamd van de ORGELMAKER ARP SCHNITGER. Hij bouwde het ORGEL in 1698.

De pappa van het lieve kleine meisje :-) is musicus en organist. Dus mochten wij op dit idyllische plekje genieten van de lieflijke zuivere klanken van het OUDE ORGEL. Omdat we zo ver hadden gelopen deed de mamma van het kleine lieve meisje eventjes haar schoenen uit, en ja... kleine lieve meisjes als deze doen natuurlijk alles na :-) Vervolgens werd er eerbiedig GEDANST op pappa's spel :-)

De man die ons rondleidde was overenthousiast en gunde ons zelfs een kijkje in de klokkentoren. Het uurwerk van de klok werd gedemonstreerd en eeuwenoude verhalen werden verhaald.

Na een genoeglijke tijd begon de terugtocht. En ja hoor... het NOODWEER barstte los, uiteraard midden op de grote GRONINGSE AKKERS :-( Ons lieve kleine meisje kreeg droevige oogjes en de dames vonden dat schuilen de enige optie was. Gelukkig was er 1 boerderij ergens middenin de akkers te vinden. Een lieve boerin liet ons (als druipende katjes) zelfs binnen!

De dappere mannen trotseerden het woeste weer en wandelden moedig voort. Aangezien de boerin er ook nog even op uit moest liet ze ons alleen achter in de immense boerderij! Waar vind je dit vertrouwen nog? Is het niet bijzonder...

Ondertussen reed ze de mannen achterop. Ze laadde hen (inclusief BOLDERKAR) in en bracht hen naar het KLEINE GRONINGSE HUISJE terug. Snel werd er een droog pak opgescharreld en werden de dames in de verlaten akker op de immense boerderij ook weer opgehaald :-)

Ondertussen stookte manlief het FORNUIS op. Toen de dames arriveerden stond die al lekker warm te snorren :-) Terwijl de natte pakjes hingen te druppen in de keuken kwamen we onder het genot van een kom dikke linzensoep en Indische pasteitjes weer bij. Zo konden we weer lachen om ons spannende avontuur :-) Want gelukkig eindigde alles zo wonderlijk mooi!

Met de tikkende regen nog op de ramen van ons KLEINE GRONINGSE HUISJE tekende het lieve kleine meisje haar belevenissen op papier uit :-) Want het was ten slotte best een beetje eng tijdens dat bulderende woeste weer middenin de verlatenheid :-) Maar... "GOD IS GOED", Hij zorgde voor ons en bracht ons weer veilig thuis!

Hi Hi... de schat van een boerin fungeerde als engel deze middag :-) Ze verdient een lekkere taart, die zullen we eerdaags maar eens gaan brengen :-) 

Er komen nog meer avonturen hoor!  Jullie zijn VAN HARTE WELKOM om ze met ons mee te beleven :-) 

Met nog HEEL VEEL DANK voor onze LIEVE GASTEN! Jullie zijn ons bijzonder tot ZEGEN geweest, daar zijn geen woorden voor te vinden... :-) 

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel