woensdag 18 juni 2014

Wat komt er deze week op ons (TUIN-)PAD... (1)


Iedere dag weer komen er RIJKE ZEGENINGEN op ons (TUIN-)PAD...Aan God komt toe alle DANK & EER als het gaat om OOGST uit de MOESTUIN!

Teveel vooruit plannen met weekmenu's hebben we hier op dit moment maar een beetje los gelaten.  Het is een kwestie van de TUIN inwandelen en kijken wat het eerst op moet. Wat een RIJKDOM :-) 

Zodoende wordt het hier niet snel eentonig of saai :-) Dat bestaat eenvoudigweg niet in de levens van MOESTUINIERS. Daar is alles keer op keer weer zo verrassend anders, maar ook zo wonderlijk vernieuwend.

Op gebied van smaak en aroma kun je je in de MOESTUIN ook iedere dag weer verbazen. De PEULTJES van gisteren smaken namelijk toch echt anders dan de PEULTJES van vorige week :-) Wij KOKEN maar wat graag op geleidde van het seizoen. Het vraagt om  creatief te zijn met dat wat je hebt.

Zo aten we maandag VERSE PEULTJES + VERSE MINI ERWTJES (afkomstig van doorgeschoten PEULTJES). Deze werden kort omgeschept in een hete wokpan met cocosolie. Daar werd aan het eind een jong uitje + wat uienloof aan toegevoegd. Het geheel werd afgemaakt met zelf gemarineerde LUXE KIPSATÉ naar een overheerlijk recept van:

http://potjesenpannen.blogspot.nl/2014/05/kipsate-luxe-en-simpele-variant-bbq-1.html 

Als je deze kostelijke variant van Anita ooit hebt geproefd wil je nooit meer anders :-) Haar leuke weblog heeft nog veel meer overheerlijke recepten! Neem gerust eens een kijkje of een proefje :-)

We hebben dit gerecht zonder rijst of aardappels gegeten. Deze overheerlijke VERSE GROENTE met smakelijke SATÉ was voor ons voedzaam genoeg :-)

We zullen proberen om met grote regelmaat te verhalen wat we dagelijks uit de MOESTUIN oogsten en uiteindelijk op ons bordje krijgen :-) We zijn natuurlijk ook reuze benieuwd wat jullie momenteel oogsten!

LIEFS, Suzanne & Marcel